LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Lotta Engbergs insikt – efter barnbarnens framträdande i Secret song: ”Hemskt”

13 mar, 2022 
LOTTA ENGBERG
Lotta Engberg är en riktigt nyfiken person och det är oftast väldigt svårt att lura henne. Men nu har hennes kära familj och vänner lyckats lura henne totalt och Lotta kan knappt hålla tårarna tillbaka.
Annons
Robert Wells om relationen till Lotta EngbergBrand logo
Robert Wells om relationen till Lotta Engberg

Lotta Engberg, 59, är mamma till döttrarna Malin Engberg, 35, och Amanda Engberg, 33. Hon är även mormor till två små tjejer som heter Stella och Alma.

Att Lotta är en familjär person är ingen hemlighet och att tillbringa tid med familjen är något som står högt upp på hennes önskelista. För några år sedan fick vi se barnbarnens gulliga överraskning till Lotta när de plötsligt dök upp i Bingolotto.

Lotta skulle då läsa upp ett brev mellan bingospelen. Hon trodde att brevet var skrivet av en kvinna som skickat in en hälsning till programmet – men så var inte fallet!

– Nu blir jag lurad. Jag trodde det var ett helt annat brev, sa Lotta i sändningen.

Annons

Barnbarnens överraskning i Bingolotto

Lotta tittade då förvånat på brevet och började leta på bordet efter ett annat brev – men läste till slut upp vad som står.

– Till världens bästa mamma och mormor. Tack för all tid, kärlek och engagemang du ger oss. Vi är så lyckligt lottade som hamnade hos dig. Vi älskar dig enormt mycket. Malin, Viktor, Stella, Oskar, Amanda, Malte och Arvid. Det var mina barn och barnbarn. Nu fick jag tårar i ögonen, sa Lotta i programmet.

LOTTA ENGBERG
Lotta blev totalt grundlurad.

Och nu var det återigen dags för Lotta att få tårar i ögonen efter en otrolig överraskning från hennes kära barnbarn.

I det senaste avsnittet av Secret song Sverige berättar Lottas döttrar att det är de som ligger bakom överraskningen. Numret börjar med låten Matilda, en låt som Lotta alltid lyssnade på som barn. Faktum är att det är hennes allra första musikminne.

Annons

Lotta Engbergs insikt i Secret song – efter tårarna

– Alltså skulle något av barnbarnen komma, då vet jag inte vad som händer!, säger Lotta i programmet.

Och det var exakt det som hände. Lottas gulliga barnbarn startade ett kuddkrig på scenen Lotta blev riktigt rörd.

När uppträdandet var klart fick Lotta komma upp på scenen och då var hon riktigt tagen och med gråten i halsen försökte hon förklara sina känslor.

– Ja gud! Nej men alltså på något vis, usch det här låter ju nästan hemskt. Men om man skulle ligga på dödsbädden och så skulle man vilja se allt som man tycker så mycket om och så bara kom det liksom! Och så den musiken, som är min absolut favvo-låt av alla alla. Nej men jag är helt... Åh får jag ett barn!, säger Lotta med gråten i halsen och får upp barnbarnet Alma i sin famn.

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

Annons