LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lotta Engbergs familjelycka med ex-maken Patrik Ehlersson

09 jul, 2020 
Lotta Engberg och Patrik Ehlersson
Lotta Engberg och Patrik Ehlersson beslutade sig för att skiljas efter att ha spenderat 20 år vid varandras sida.
Nu öppnar Lotta upp om verkliga relationen till Patriks barn – fem år efter skilsmässan.
Annons
Allt om Lotta EngbergBrand logo
Allt om Lotta Engberg

Artisten och programledaren Lotta Engberg, 57, är ännu en sommar aktuell med succén Lotta på Lisberg. År efter år bjuder Lotta in artister för att sjunga allsång på Stora scenen på Liseberg.

Under våren har hon dessutom agerat vikare för Rickard Olsson, 53, i Bingolotto. I säsongsavslutningen av programmet stod det klart att Lotta blir kvar i TV4-programmet. Tillsammans med Stefan Odelberg, 46, tar hon nämligen över rollen som programledare redan nästa säsong.

Tidigare äktenskapet med Patrik

När Lotta inte är på tv-rutan tycker hon att tillbringa tid med sina barn och barnbarn. Tillsammans med ex-maken Anders Engberg, 68, har hon de två döttrarna Malin Engberg, 33, och Amanda Engberg, 31.

År 1994 beslutade sig Lotta och Anders för att gå skilda vägar men det dröjde inte allt för länge tills artisten hade funnit kärleken på nytt. Det var nämligen så att henens manager Patrik Ehlersson, 56, fått henne på fall. I hela 16 år var Lotta och Patrik gifta men 2015 ansökte de om skilsmässa, detta efter att relationen övergått i vänskap.

Annons

Dejten med doktor Mikael

Lotta har sedan dess inte haft någon relation som synts i offentligheten, däremot har hon dejtat. Nyligen visade det sig att hon och TV4-profilen doktor Mikael Sandström, 62, gett sig ut för en kväll tillsammans. Lotta och Mikael åt häromveckan middag tillsammans och från Mikaels håll lät det allt som att intresse för Lotta uppstått.

Om duon har planer på att fortsätta att dejta återstår att se, men Mikael ansåg att det skulle kunna vara ett problem att de två bor långt ifrån varandra.

Relationen till bonusbarnen

Lottas döttrar, Malin och Amanda, har under årens gång synts vid artistens sida på offentliga tillställningar. Nu har de vuxit upp och dessutom skaffat sig egna barn. Inom loppet av två år blev Lotta mormor hela fem gånger om. Rollen som mormor är något som Lotta trivs otroligt bra med. Idag har Lotta sex barnbarn och ytterligare sex bonusbarnbarn. Under en intervju med Expressen befinner sig flera av familjemedlemmarna hemma hos Lotta och lyckan är total.

– Det är en ljuvlig högljudd älskvärd samling mellan ett och nio år, säger Lotta Engberg till tidningen.

Trots att det har gått fem år sedan Lotta och ex-maken Patrik bröt upp så har Lotta fortsatt god relation till Patriks barn och barbarn. Dessa är ju nämligen Lottas bonusbarnbarn.

– Självklart har jag det. De är tre stycken och vi har jättemycket kontakt. Jag gör ingen skillnad på biologiska och bonusbarn. Här rangordnar vi inte, säger hon.

FOTO: Tommy Holl/TT/ Olle Sporrong/TT

Annons