Lotta Engbergs förlåt-sms som startade romansen med Mikael Sandström

Lotta Engberg om förlåt-sms:et hon skickade till doktor Mikael

TT
Mikael Sandström och Lotta Engberg är årets mest omskrivna par i Sverige.
Nu berättar Bingolotto-programledaren att ett förlåt-sms satte igång flörtandet på allvar.
Lotta Engberg och Mikael Sandström
Slå på ljud

Sedan Lotta Engberg och doktor Mikael Sandberg blev ett par har det skrivits spaltmeter om dem. Eller ja, det skrev ju en hel del redan innan de officiellt gick ut och bekräftade relationen också.

När Lotta Engberg nu i helgen gästade Hellenius hörna kom samtalen till stor del att handla om kärlek och relationen.

Till en början fick hon en hälsning av två personer som gifte sig i Kär och galen det gamla tv-programmet som Lotta Engberg ledde i början av 1990-talet. Det visar sig att de fortfarande håller ihop, och i klippet som David Hellenius visar upp tackar de Lotta Engberg.

Lotta Engberg om första tiden med Mikael Sandström

David Hellenius går sedan vidare och frågar om Lotta Engbergs egna ”Notting hill-tillvaro” med doktor Mikael Sandström.

– Det var ju först lite rykten som började gå och man tänkte att det där kommer inte att bli något, det är bara tidningarna som håller. Sen förstod man någonstans är det var något på gång, säger David Hellenius.

Han ber sedan Lotta Engberg att berätta den sanna historien om hur det gick till när de träffades.

– Den sanna historien är så knäpp, för jag är ute på en mediemusikal och får för femte året i streck frågan om jag är singel eller träffar någon. Jag är ganska trött på den frågan men svara på den, och sen lägger jag till att om doktor Mikael ringer av sig så kan jag ju tänka mig att gå på en dejt, säger hon.

Lotta Engberg berättar vidare att hon spanat in honom under ett tag, men att kommentaren mest var menat som ett skämt. Hon hade heller inte tänkt att tidningarna skulle höra av sig till Mikael Sandström för att få hans åsikt om det hela.

Hörde av sig till TV4 för att få numret

Hon avslöjar också att hon hörde av sig till TV4 för att få numret till sin framtida partner.

– När det hade gått ett dygn och det stod hur mycket som helst, och Mikael svarade och det var som att vi hade hur mycket kontakt som helst. Då skickade jag ett sms så ”jag ber om ursäkt för att jag stalkat dig offentligt, och du är välkommen till Liseberg i sommar”. Det svarade han inte på!.

Samma kväll som Lotta Engberg skickade sms:et var Mikael Sandström med i Efter fem och fick då frågan av Tilde de Paula Eby om de haft kontakt – vilket han svarade ja på.

– Den enda som hade skrivit något var jag som bad om ursäkt, säger Lotta Engberg med ett skratt.

Till sist säger programledaren att hon inte kommer att berätta mer om deras relation, men svara i alla fall på frågan om hur det känns att vara kär.

– Det måste jag säga att jag är väldigt tacksam för att jag får uppleva den här känslan. Sen måste jag säga att man bli dum i huvudet.

David Hellenius flikar in att det väl bara är bra, och det håller Lotta Engberg med om.

Bild: Karin Törnblom, Tommy Holl/TT

Läs också: Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop

Läs också: Då blev Mikael Sandström och Lotta Engberg ett par

FRÅN FÖRSTASIDAN