loreen

Loreen tvingades ställa in sin medverkan – händelsen innan Eurovision

Loreen

Loreen är Sveriges hopp i Eurovision Song Contest i maj.
Men allt har inte gått som på räls. Nu avslöjas händelsen som tvingade artisten att ställa in.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023
1:20

Efter reklamen: Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023

(1:20)

Slå på ljud

I början av mars avgick artisten Loreen, 38, med segern i Melodifestivalen med låten Tattoo. Därmed kvalificerade hon sig för världens största musiktävling Eurovision Song Contest. Det blir artistens andra tillfälle att visa upp sin musik för världen på scenen. Första gången hon representerade Sverige var 2012 med Euphoria då hon också avgick med segern. Loreen är återigen favorittippad till att återigen stå som segrare.

Loreens hektiska uppladdning efter vinsten i Melodifestivalen

Inför att Loreen tar sitt framträdande till scenen i Liverpool har en mini turné runt om i Europa stått på schemat. Hon har hunnit med att besöka och framföra sin låt i bland annat London, Amsterdam och Madrid på tillställningar inför tävlingen.

Framträdanden varvas med intevjuer och annan PR inför tävlingen i maj.

Loreen tvingas ställa in – händelsen inför Eurovision Song Contest

Ett hektiskt schema för artisten som tyvärr fått stryka andra åtaganden som hon eventuellt skulle varit en del av.

I februari kunde tidningen Elle bekräfta att artisten hade blivit en av deras profiler. Där hon i en intervju med dem kunde berätta att man får följa med Loreens resa i hennes sociala kanaler under våren.

– Ni kommer att få följa med på min resa till scenen från start. Med allt var det innebär. Aldrig tidigare har jag släppt någon så nära min kreativa process och jag ser fram emot att dela den med er, sa Loreen i samband med detta.

En av tidningens största händelser varje år är ju självklart Elle-galan som genomfördes förra veckan – en gala som Loreen inte dök upp på.

Nu bekräftar Niklas Torsell, pressansvarig för Loreen på Universal Music Sweden varför hon tvingades att ställa min sin medverkan.

”Loreen har extremt mycket förberedelser inför Eurovision, så av tidsskäl valde hon att inte gå på ELLE-galan i år.”, säger Niklas i ett mejl till Hänt.

Förhoppningsvis dyker Loreen upp på nästa års gala. Men fram tills dess pågår Loreens förberedelser för att fila på numret som ska visas upp den 9 maj och förhoppningsvis kammar Sverige hem sin sjunde seger i tävlingens historia.

FOTO: Karin Törnblom/Fredrik Persson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN