LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever Livet enligt Rosa-skådisarna 20 år senare: ”Ingen kontakt idag”

16 feb, 2024 
Livet enligt Rosa-skådisarna
Livet enligt Rosa blev en riktig succé när det sändes på tv i mitten av 00-talet.
Hur gick det sen för skådisarna? Har de någon kontakt med varandra idag? Hänt har pratat med flera av dem och tagit reda på hur de alla lever idag!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här reagerar Freddy Åsblom på legendariska kysscenen i Rosa: The MovieBrand logo
Här reagerar Freddy Åsblom på legendariska kysscenen i Rosa: The Movie

2005 visades det första avsnittet av Livet enligt Rosa i SVT. Serien är baserad på tidskriften Kamratpostens tecknade serie med samma titel. På Kristallengalan det året vann Livet enligt Rosa kategorin ”bästa barnprogram” och det förvånade nog inte många – det blev ju en riktig dundersuccé!

Serien handlar om tolvåriga Rosa som bor i Stockholm och drömmer om att bli popstjärna. Eftersom tittarna inte kunde få nog av Rosa följdes serien upp med långfilmen Rosa: The Movie, som släpptes 2007.

Vissa av skådespelarna syns än idag i rutan – andra har försvunnit helt. Så här lever Livet enligt Rosa-casten idag!

Anna Ryrberg spelade rollen som Rosa.FREDRIK PERSSON / TT

Anna Ryrberg spelade Rosa – la ner karriären som skådis

Anna Ryrberg, 32, landade faktiskt rollen som Rosa av en slump. Hon var 14 år gammal när serien började rulla på tv och över en natt blev hon en rikskändis. I en intervju från 2007 medgav hon att berömmelsen inte var helt i hennes smak.

Annons

– Jag tycker att det är jobbigt att bli igenkänd, men det finns väl fördelar med ”kändis”-grejen också, sa hon då.

Med det i åtanke är det inte så svårt att förstå varför Anna valde att lägga ner sin skådespelarkarriär efter Rosa: The Movie.

Idag jobbar Anna som investment director på investmentbolag. Hon är skriven på en adress i Stockholm.

Anna Ryrberg har lämnat rampljuset och offentligheten helt.

Så lever Freddy Åsblom idag – har ingen kontakt med Anna

I rollen som Ville fick vi se Freddy Åsblom, 33. Han och Anna kom varandra väldigt nära under inspelningsperioden. När Hänt träffar honom för en tv-intervju berättar han om relationen.

Annons

– Hon som spelade Rosa, alltså Anna, vi blev verkligen nära vänner och umgicks både på och av set. Det var en väldigt härlig tid, säger han.

Freddy och Anna i Livet enligt Rosa.Leif R Jansson / TT

Även Freddy var 14 år gammal när han landade rollen. Det var hans första skådisjobb och han minns sommaren på Gotland, där filmen till stor del spelades in, med värme.

– Vi bodde på något vandrarhem och sprang runt mellan rummen. Det var som ett sommarkollo. Så som det var i serien, så var det.

Freddy Åsblom jobbar än idag som skådis.Jonas Ekströmer/TT

Freddy Åsblom och Anna Ryrbergs vänskap har tyvärr runnit ut i sanden.

Annons

– Vi var jättefina och nära vänner men vi har ingen kontakt idag. Man går olika vägar och så där är det ju. Men jag hoppas att hon har det toppen. Vi höll kontakt ett tag, sen ebbade det ut. Men ”no hard feelings”, säger han till Hänt.

Vi har fått se Freddy i mängder av serier och filmer sedan Livet enligt Rosa. Han har bland annat medverkat i Portkod 1321, In i dimman och Tsunami.

Nanna, Cilla och Anna i Livet enligt Rosa.SOFIE WIKLUND

Nanna Blondell i HBO-serien House of the dragon

Rosa var ju faktiskt inte ensambarn utan hade en syster vid namn Blenda. Hon spelades av Nanna Blondell, 37. Strax efter inspelningen av serien började Nanna jobba med Andra Avenyn, som också kom att få ett enormt genomslag.

Annons

Nyligen fick vi se Nanna Blondell i HBO-serien House of the dragon, som alltså är en uppföljare till Game of thrones. Att landa det här giget var såklart enormt stort för Nanna och har öppnat många dörrar i karriären.

Nanna Blondell har gjort succé efter Livet enligt Rosa.Robert Eklund/TT

– Att få vara en del av det här är helt fantastiskt. Det är en otrolig hype, jag var precis på premiären i London och då insåg jag hur stort det här är, sa hon till Aftonbladet i samband med att serien släpptes på streamingtjänsten.

Annons

Nanna är gift med skådisen Oskar Blondell, 39, och har två barn. Familjen bor i en lägenhet på Södermalm, i Stockholm.

Cilla Thorell har blivit mamma till tvillingar efter Livet enligt Rosa

Rollen som Rosa och Blendas mamma, Pia, spelades av Cilla Thorell, 56. När Hänt når henne berättar hon hur hon minns inspelningstiden.

– Det var jättekul att få spela mamma till Anna och Nanna. Jag hade inga egna barn då men tog stor inspiration från min egen uppväxt med en ensamstående mamma och storasyster, säger hon.

Cilla Thorell i filmen Det mest förbjudna.Ulrika Malm ULM

Cilla jobbar än idag som skådespelare och har synts i många teatrar och tv-serier. Hon har också skaffat familj!

Annons

– Jag har fått tvillingar och blivit mamma och senare tonårsmorsa på riktigt. Det rullar på, säger hon.

Har du någon kontakt med kollegorna från Livet enligt Rosa idag?

– Jag har träffar nästan alla som var med i serien flera gånger genom åren i olika jobbrelaterade sammanhang. Det var ett väldigt begåvat gäng barn och ungdomar som var med i Rosa och jag följer deras karriärer med beundran, säger Cilla Thorell till Hänt.

Cilla Thorell vann en Kristallen 2016.Karin Törnblom/TT

FOTO: TT

Annons