LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Little Jinder: Jag gjorde abort inför "Så mycket bättre"

20 okt, 2016 
AvOla Brising
"Så mycket bättre"-inspelningen var den värsta veckan i hennes liv. Little Jinder såg det som ett töntprogram, hade knutar på stämbanden, genomgick en abort och höll på att få panikångest.
Annons

På lördag har årets säsong av “Så mycket bättre” premiär i TV4. I programmet medverkar Danny Saucedo, 30, Tommy Nilsson, 56, Lisa Ekdahl, 45, Jill Johnson, 43, Magnus Carlson, 48, och Josefine “Little Jinder” Jinder, 26. Men för Little Jinder var det knappast något självklarhet att vara med. I ELLE berättar hon:

– Jag fick ta mig en ordentlig funderare. Men jag tänkte att ingen låter som jag gör. Jag är inte en produkt, som cirka alla andra artister i Sverige, eftersom jag skriver och producerar själv. det är ett bra forum att visa vem jag är och att det går att göra musik på ett annat sätt, även om det är en “sell out”-grej och anses vara ett töntprogram.

Magnus Carlsson, Little Jinder - Josefine Jinder, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Danny Saucedo, Tommy Nilsson Inspelning av "Så mycket bättre" säsong sju, Grå Gåsen, Gotland 2016-06-12 (c) WIXTRÖM PETER / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85326
Little Jinder med de andra deltagarna i “Så mycket bättre”.
Annons

Faktum är att inspelningen av “töntprogrammet” dessutom sedan blev till ett rent helvete för henne:

– Jag hade gjort en abort bara dagar innan jag åkte till inspelningen, så jag var ett hormonellt vrak. De tre första dagarna ville jag bara åka hem. När jag höll på att få panikångest under en gemensam aktivitet bestämde jag mig för att berätta för producenten.

Little Jinder - Josefine Jinder, Inför inspelningen av "Så mycket bättre" på Gotland 2016-06-11 (c) WIXTRÖM PETER / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85326
Little Jinder på väg mot inspelningen av programmet efter att precis ha gjort en abort.

Sångerskan förklarar:

– Jag fick bra stöd från henne och då kändes det bättre. Även om de andra artisterna inte visste om något kunde jag slappna av också med dem eftersom jag visste att det fanns någon där som såg och som förstod.

Annons

Little Jinder hade inte fattat hur mycket jobb programmet innebar. Under inspelningarna sov hon bara 2 – 3 timmar per natt. Dessutom hade hon knutor på stämbanden och svullnade upp av kortisonet hon tvingades ta.

– Det var kanske den värsta veckan i mitt liv: Jag kände mig ful, hade gjort abort, orkade inte umgås med någon, blev filmad 19timmar om dygnet och skulle prestera, berättar hon.

Little Jinder - Josefine Jinder, Zacharias Zachrisson Premiär "Alice i Spegellandet", Biograf Rigoletto, Stockholm 16-05-23 (c) Karin Törnblom / IBL
Några veckor innan aborten kom hon till premiären av filmen “Alice i spegellandet” med  Zacharias Zachrisson.

De hormonella svängningarna tror hon även kommer att synas i programmet:

Annons

– Musik blir så starkt när man är labil, så fort någon spelade en låt började jag gråta. Men det vände när jag blev tryggare med gruppen och vi kom varandra närmare, framför allt Danny. En sådan stjärna, så gullig och omtänksam. Han blev som en storebror och till sist kunde jag njuta av det.

Danny Saucedo, Little Jinder - Josefine Jinder, Tommy Nilsson Inspelning av "Så mycket bättre" säsong sju, Grå Gåsen, Gotland 2016-06-12 (c) WIXTRÖM PETER / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 85326
Danny, inte Tommy Nilsson, var den av de andra artisterna Little Jinder kom närmst under inspelningen.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons