LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lisbeth Torstensson om kärleken efter Thorleifs död: ”Känns bra”

16 feb, 2023 
AvOla Lagerström
Thorleif Torstensson och Lisbeth
Två år efter dansbandskungens död är änkan Lisbeth Torstensson redo att möta kärleken i en ny man.
– Jag har kommit så långt att jag ser ett liv på andra sidan, avslöjar Lisbeth glatt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Antingen eller med ArvingarnaBrand logo
Antingen eller med Arvingarna

10 januari 2021 avled Thorleif Torstensson, 71 år gammal, efter att ha insjuknat i Covid-19. Hustrun Lisbeth Torstensson, 58, slungades ner i ett bottenlöst hål av sorg.

Nu, lite drygt två år senare, har Lisbeth bearbetat den stora förlusten.

– Det här kommer alltid vara ett sår i mitt hjärta. Jag saknar honom fortfarande lika mycket, men jag har lärt mig att leva med det, förklarar Lisbeth för Hänt i veckan och tillägger att hon ”knutit ihop säcken” genom att träffa vänner och kollegor från Thorleifs och hennes förflutna.

– Jag har varit i Malung på Dansbandsveckan och träffat alla vänner som vi haft, arrangörer och allt sådant. Jag har varit på en jättestor dansgala på Kanarieöarna där vi var tio år i rad, Thorleif och jag. Alla som jag mött har varit så fantastiska mot mig. Det gör att jag nu kan gå vidare!

Annons

Lisbeth Torstensson om kärleken efter maken Thorleifs död

Nyligen träffade Lisbeth mediet Camilla Örnberg, 42, känd från tv-programmet Det okända. Under seansen upplevde Lisbeth närkontakt med sin make, som hon fick 15 år med.

– Camilla visste ingenting om mig, men hon kunde ändå berätta personliga saker om både Thorleif och mig. Det var ett otroligt möte! Min dotter var med mig. När vi åkte därifrån sa hon: ”Mamma, det här behövde du, dina ögon lyser!” Man får tro vad man vill om detta, men det här har verkligen hjälpt mig i mitt sorgearbete.

Har du börjat doppa tårna i dejtingdjungeln?

– Jag kan säga så här… Kärlekens dörr är öppen. Mer än så vill jag inte säga, förutom att jag kommit så långt att jag ser ett liv på andra sidan. Det känns väldigt bra att känna så här. Min dotter och hela min familj säger att jag är piggare och gladare nu. Jag vill gå vidare när det gäller det här med relation. Sedan behöver det inte vara något superseriöst, men jag vill självklart också ha en vän. Någon jag kan gå på restaurang med, någon jag kan resa med. Vi människor är skapta för att ha någon. Sedan kommer Thorleif alltid finnas kvar i mitt hjärta – oavsett om jag träffar någon eller ej.

Annons

Lisbeth Torstensson om dottern Elin och barnbarnet Valter

Sedan en tid tillbaka är Lisbeth tillbaka i sin hemstad Varberg. Hon har fått tillbaka sitt gamla jobb som bemanningssamordnare. I samma stad har hon dottern Elin, 29, och hennes familj.

– Mitt barnbarn, som heter Valter och är ett och ett halvt år, bor bara 500 meter bort. Jag kan gosa med honom varje dag. Det ger en sådan energikick att det inte är klokt! När jag är med honom så finns det inga bekymmer. Likaså när jag är med min dotter. Det är så härligt!

Tjugotre mil bort, på Nottebäcks kyrkogård i Norrhult, har Thorleif fått sin sista vila.

– Jag kan åka dit och vara där en stund. Jag vill att det ska vara fint vid graven, men eftersom jag varit på seansen så är det inte på kyrkogården som Thorleif är. Där ligger bara skalet. Själen är med mig.

FOTO: Dan Norrå/TT, privat

Annons