LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lisa Ajax nya kärleksbesked – efter långa tystnaden

25 jul, 2020 
Lisa Ajax
Lisa Ajax försvann plötsligt från rampljuset efter sin medverkan i Melodifestivalen 2019.
I en intervju med Hänt berättar nu artisten om det nya beslutet för musikkarriären och hur kärlekslivet ser ut idag.
– Det blev bara inte riktigt så som jag hade tänkt mig, säger Lisa.
Annons
Allt du vill veta om Lisa Ajax – från Idol till MelodifestivalenBrand logo
Allt du vill veta om Lisa Ajax – från Idol till Melodifestivalen

Trots att Lisa Ajax bara är 21 år gammal har hon medverkat i Melodifestivalen hela tre gånger. Senast var år 2019 då artisten sjöng låten Torn som kom att bli en stor succé. Men Lisa själv kände sig inte helt nöjd med sin prestation efter musiktävlingen utan försvann plötsligt från rampljuset. Det dröjde ett bra tag tills hon släppte ny musik och denna gång var låtarna på svenska. För Hänt berättar nu Lisa om tiden efter Melodifestivalen.

– Jag har väl bara känt att jag står still och att det inte händer något och då kände jag att det var dags att gå vidare med allting och göra något nytt. Då bytte jag både skivbolag och management, sen bytte jag då till att sjunga på svenska. Det var väl bara den processen jag gick igenom, säger Lisa till Hänt.

Efter att ha ställt upp i musiktävlingen en tredje gång utan vinst så kände hon att det var dags för en stor förändring i sitt arbete.

– Jag släppte någon singel efter Mello men det blev bara inte riktigt så som jag hade tänkt mig.

Lisa Ajax
Foto: Peter Wixström/TT

Sjunger om obesvarad kärlek

Åtgärderna som Lisa gjorde visade sig vara lyckade och hon känner idag att hon fick den nystart som hon sökte. Trots detta menar artisten att det fortfarande idag är en lång väg kvar tills hon når dit hon önskar.

Annons

– Det är lätt att man jämför sig med andra artister men man måste alltid komma ihåg att allas resa är olika och jag är absolut inte där jag vill vara. Jag har jättemycket kvar som jag vill göra, säger Lisa.

Den första låten som Lisa släppte på svenska var Jag måste, texten är baserad på känslor som hon upplevt själv.

– Den handlar liksom om brustet hjärta och obesvarad kärlek kan man säga. Att man måste gå vidare från en relation som inte är bra för en, säger Lisa.

Så hur ser egentligen Lisas kärleksliv ut idag? Jo, det visar sig nämligen finnas ett visst sätt att hänga med i vad som sker i artistens liv.

– Jag tror att man kommer att märka det typ i mina låtar som jag släpper. När jag släppte Jag måste så var jag redan över det då men då har man på något sätt fått någon uppfattning om vad som har hänt. Det är genom musiken som jag berättar vad som händer i livet. Men jag är singel och det har jag ju alltid varit, säger Lisa.

Annons

”Jag söker bara någon som kan finnas där”

Även om Lisas drömprins inte har klivit in i hennes liv än så vet hon vad det är för egenskaper som hon hoppas på att finna i en framtida partner.

– Jag söker bara någon som kan finnas där. Jag vill ha någon där man är som ett team men ändå få leva sina egna liv. Med tanke på det livet som jag har så behöver man verkligen någon som förstår och accepterar att man är borta ganska mycket, säger Lisa och fortsätter:

– Men sen det här vanliga, en snäll kille som är rolig. Men jag tror att jag vet nog när jag träffar människan vad jag vill ha. Jag är inte så kräsen. Jag tror mycket bara handlar om kärlek och att man respekterar och accepterar den andra människan för den som den är.

FOTO: Eero Hannukainen/TT/Karin Törnblom/TT

Annons