Lisa Ajax hyllas efter detaljen i avklädda bilden: "Får inte fortsätta"

Lisa Ajax berättar nu öppet om de kroppskomplex hon lidit av. Sångerskan var till och med beredd att operera sig för att uppnå det hon ansåg vara drömkroppen. ”För att min kropp skulle klassas som vacker var den tvungen att ha större bröst, större rumpa, bredare höfter och platt mage.” skriver hon på Instagram.

Artisten Lisa Ajax, 19, slog igenom stort när hon vann Idol 2014. Sedan dess har hon att fullt upp med ny musik, Melodifestivalen och sin Youtubekanal som hon nyligen startade. I ett inlägg på Instagram skriver sångerskan nu om de kroppskomplex hon haft och berättar att hon till och med ville operera sig.

För 1 år sedan var min syn på en vacker kropp så otroligt skev! För att min kropp skulle klassas som vacker var den tvungen att ha större bröst, större rumpa, bredare höfter och platt mage…allt som jag inte hade och dessutom aldrig kommer få skulle jag ha, var tom villig att operera mig för att nå min drömkropp.

Sångerskan trodde att hon inte skulle kunna må bra om hon inte såg ut på ett visst sätt. Idag ryter hon istället ifrån och vill nu hjälpa andra unga tjejer.

Detta får inte fortsätta längre! Vi ALLA måste hjälpas åt med att inte alltid visa ett ”perfekt” yttre så nästa generations killar och tjejer ska få känna sig vackra oavsett hur dom ser ut.

Lisa skriver att klädföretag borde tänka på vad för typ av modeller de visar upp. Hon skriver att det idag nästan bara är smala kroppar som får synas och att få människor kan relatera till just den typen av kropp.

Kan inte ens räkna hur många gånger jag har fått ångest över att prova bikinis… Tycker att vi borde ha kommit mycket längre i den här frågan.

Till texten har hon lagt upp tre bilder på sig själv i underkläder, och nu hyllas hon av sina följare som fullkomligt kärleksbombar henne i kommentarsfältet.

Words. Behövs fler sådana förebilder som du!

Bästa jag läst på länge! Och Lisa, du är jättefin.

Du är en förebild för många unga med dålig självbild. Mycket bra av dig!

Fantastiska tankar, viktiga ord – föredöme för dina medsystrar!

Se de hyllade bilderna här:

ALL BODIES ARE GOOD BODIES 
För 1 år sedan var min syn på en vacker kropp så otroligt skev! För att min kropp skulle klassas som vacker var den tvungen att ha större bröst, större rumpa, bredare höfter och platt mage...allt som jag inte hade och dessutom aldrig kommer få skulle jag ha, var tom villig att operera mig för att nå min drömkropp. Otroligt viktigt annars skulle jag aldrig må bra.
Den här synen på kvinnokroppen är det lååångt ifrån bara jag som hade... Så många tjejer som växer upp nu som tror att för att man ska klassas som vacker ska man se ut på ett visst sätt. Detta får inte fortsätta längre! Vi ALLA måste hjälpas åt med att inte alltid visa ett ”perfekt” yttre så nästa generations killar och tjejer ska få känna sig vackra oavsett hur dom ser ut. Är så fruktansvärt trött på att det nästan bara är EN typ av kropp som får synas, varför kan inte klädföretag ta in modeller som fler människor kan relatera till? Varför är det bara smala kroppar som visar upp badkläder? Kan inte ens räkna hur många gånger jag har fått ångest över att prova bikinis... Tycker att vi borde ha kommit mycket längre i den här frågan. Tjock, smal, lång, kort, vit, svart, röd, det ska INTE spela någon roll. Vi måste få bort allt som har med ”drömkroppen” att göra, för den finns inte, den ska inte finnas. ALLA kroppar ska få synas, på Instagram, på stranden, på gymmet osv osv. Jag vill inte att en enda människa ska känna sig mindre värd pga hur hen ser ut.

Lisa Ajax hyllas nu för både bilderna och den fina texten.

Lisa Ajax.

HETAST PÅ HÄNT TV: EMMA HELLSTRÖM om uppbrottet med SMAIL: “Var inte den enda” 

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax sjunger för Ebba – ett år efter terrorattacken på Drottninggatan

LÄS OCKSÅ: Lisa Ajax attackerad i hemmet – rasar mot fansen: ”Hur sjuka är ni?”

Foto: Instagram, IBL

Senaste nytt