TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lisa Ajax: Därför pratar jag inte om mitt kärleksliv

02 okt, 2019 
Lisa Ajax om varför hon väljer att inte prata om sitt kärleksliv.
I en intervju med Hänt berättar Lisa Ajax allt om näthatet, hur det var att bli känd ung och framtidsplanerna – och varför hon inte vill prata om sitt kärleksliv.
– Sedan när man är redo så kan man berätta det då, säger hon.
Annons
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019Brand logo
Här är alla artister som uppträder på Allsång på Skansen 2019

Artisten Lisa Ajax, 21, vann TV4:s Idol 2014 och har sedan dess varit med i Melodifestivalen hela tre gånger. Senast var i år när hon ställde upp med låten Torn. Nu är hon aktuell med en ny singel som ingår i albumet We love Disney, där en rad svenska artister gör nya tolkningar av låtar ur Disneyfilmer.

Lisa Ajax tar sig an Känn en doft av kärleken, ursprungligen komponerad av Elton John till Lejonkungen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag släppte den förra veckan. Så just nu är det massa fokus på den, berättar hon för Hänt.

Det blir inget mer Mello framöver för dig?

– Absolut inte nästa år eller året efter det. Sedan vet jag inte vad som händer framöver, så man ska aldrig säga aldrig, men just är det ett nej. Tre gånger känns som det räcker. Nu vill jag göra andra saker. Det är inte i de facket jag vill vara heller, säger hon.

Lisa om livet som ung artist

Lisa Ajax är idag 21 år gammal, men har redan hunnit vara en del av kändisvärlden i fem av dem. För Hänt berättar hon om hur det påverkade henne att bli känd vid ung ålder.

Annons

– Ja, jag var sexton. Så det är svårt att veta hur jag hade varit om jag inte hade varit med i Idol och hela den biten. Men jag tycker att det har påverkat mig positivt, att jag får göra de jag brinner för. Jag kan inte se mig gör något annat faktiskt, säger Lisa.

Hon berättar att hon valde att hoppa av gymnasiet för musikkarriärens skull. Hon är glad för att hon gjorde de och menar på att hon alltid kan plugga framöver om det kommer att behövas.

– Jag hoppade av gymnasiet när jag gick andra året. Det är inget jag tänker på överhuvudtaget. När jag säger det till folk brukar de fråga om jag vill börja plugga igen, men det är inget jag vill göra just nu. Sedan vad som händer om tio år, då kanske jag vill göra något annorlunda, men just nu har jag inget behov av det, säger hon och fortsätter:

– Men det klart att det är bra att ha någon form av utbildning. Jag råder ingen att hoppa av gymnasiet om de inte har något att luta sig tillbaka mot. Men jag är glad att jag gjorde det.

Annons

Lisa Ajax förklarar att kändisskapet har påverkat henne på många sätt. Förutom att hon hoppade av skolan har även en del av det sociala livet blivit påverkat – och hon har fått lära sig handskas med både näthat och galna fans.

– Jag fick mycket hat förr, speciellt under Idol. Men nu får jag inte så mycket, vilket är skönt. Men ibland ser man kommentarer som inte är så positiva. Det låter ju tragiskt att säga det, men man lär sig hantera det.

Därför håller hon kärlekslivet privat

Gällande kärlekslivet svarar Lisa Ajax lite hemlighetsfullt med ett skratt.

– Nej, det finns ingen kärlek, säger hon till Hänt.

Lisa har tidigare varit öppen med att hon aldrig har varit kär, men har nu tagit beslutet att hålla kärlek och romanser för sig själv.

– Jag har valt att jag ska skilja ganska mycket på mitt privata och på hur jag är som offentlig person. Så jag tror att även att jag hade träffat någon så hade jag nog inte berättat det, så jag säger alltid nej, säger hon och tillägger:

– Jag vill ha mitt privata privat på något sätt. Men sedan när man är redo kan man berätta det då.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Karin Törnblom

Annons