Linus Wahlgren om stora beslutet – för barnen

Linus Wahlgren.

Linus Wahlgren berättar nu om stora uppoffringen för barnen.
– Det blir liksom svårt, säger han i Reneés brygga.

Skådespelaren Linus Wahlgren, 43, och ex-frun Jessica Wahlgren, 45, skiljde sig 2012 – efter tio år tillsammans. Under sitt äktenskap fick de dottern Linn och sonen Colin, som idag är 13 respektive 10 år gamla.

Linus Wahlgren har tidigare varit öppen med att paret länge kämpade för att få äktenskapet att fungera, men att både han och Jessica tillslut insåg att det var för det bästa att ha en vänskaplig relation.

Trots att det nu är åtta år sedan Linus Wahlgren och Jessica Wahlgren separerade är Jessica fortfarande en stor del av Wahlgren-familjen. Jessica är nämligen nära vän med Linus storasyster Pernilla Wahlgren, 52, och syns ofta tillsammans med Pernillas i realityserie Wahlgrens värld. De forna svägerskorna jobbar dessutom tillsammans då Jessica är make up-artist och sminkar Pernilla till hennes shower.

Beslutet för framtiden

När Linus gästar onsdagens avsnitt av Reneés brygga på TV4 och TV4 Play får han frågan hur han och Jessica löser vårdnaden om barnen. De har barnen varannan vecka, men det har kört ihop sig ibland när Linus jobbar i en annan stad. Linus förklarar i programmet att de dock oftast kan hänga med.

– Man löser det genom att man tar med sig ungarna till Göteborg. De har varit med mig en hel del. Sen har man en bra relation till exet så att man hjälper varandra när de kör ihop sig, säger han.
I programmet avslöjar han även ett framtida beslut för barnens skull. Han vill inte ta så många fler jobb som skådespelare som innebär att han måste fara fram och tillbaka till olika städer eller jobba sena kvällar.

– Jag har bestämt mig för att inte stå så mycket på scen i framtiden, det blir liksom svårt att ha fredagsmys med ungarna eller se alla matcher som man vill med dem, säger han.

FOTO: TV4/TV4 play/TT/Eero Hannukainen