Linus Wahlgren om otäcka händelsen i Över atlanten: ”Strök nästan med”

Linus Wahlgren

Sex kändisar tar sig an det svåra och farliga uppdraget att segla över atlanten.
I den fjärde säsongen är Linus Wahlgren en av de medverkande i programmet Över Atlanten.
Nu berättar han om den spektakulära upplevelsen som också var aningen skrämmande.
Här händer det som inte får hända i Över Atlanten – Katastrof
0:37

Efter reklamen: Här händer det som inte får hända i Över Atlanten – Katastrof

(0:37)

Slå på ljud

Det är äntligen dags för den fjärde säsongen av äventyrsprogrammet Över Atlanten. Det har blivit ett mycket populärt program som dessutom kammade hem priset Årets realityprogramKristallengalan för någon vecka sedan.

Programidén går ut på att sex kändisar, utan erfarenhet av att segla, ska korsa Atlanten i en segelbåt. Men det finns ett undantag i årets säsong. När Hänt pratade med Linus Wahlgren, 46, som är med i den fjärde säsongen av programmet avslöjar han att han faktiskt har lite erfarenhet av sjöliv. Men han erkänner också att det inte kunde förbereda honom på den actionfyllda resan.

– Jag har mycket erfarenhet från sjön men jag fick äta upp en hel del, berättar Linus för Hänt.

Det hårda vädret gjorde resan tuff

Omständigheterna under resan gjorde att seglatsen blev tuff. Linus berättar att de hade otur med vädret nästan från start till slut – en resa som varade i närmare 16 dagar.

Dessutom förklarar Linus att båten som de hade under denna säsongen inte hade lika mycket bekvämligheter som i tidigare säsonger. Något som ytterligare försvårade resan.

– Det var inte så mycket bekvämlighet som tidigare säsonger, detta var mer ett tävlingsredskap, berättar Linus och syftar på båten.

– Det gjorde att båten fick ta rätt mycket stryk i det hårda vädret. Det var tufft väder mer eller mindre från start till mål. Båten gick nästintill sönder.

Upplevelsen som skrämde kändisarna: ”Höll på att stryka med”

Det är inte någon liten seglats som kändisarna är ute på och sanningen är den att när vädret är dåligt kan även någon som har erfarenhet bli skrämd. Linus berättar om den utsatta situationen som de är i under seglatsen.

– Vi är helt ensamma där ute, ingen följebåt. Det är inte bara att plocka upp telefonen och be någon komma och hämta oss. Man såg inte en enda levande... alltså såhär, man blev glad när man helt plötsligt ser en fågel ute på öppet hav efter två, tre veckor. För man ser ingen annan båt, inget annat levande. Så när det börjar skita sig känner man sig rätt liten.

Han berättar dessutom om en händelse som skärrade de alla.

– Det var en som höll på att stryka med, så mycket action var det.

Linus bästa upplevelse med sin medverkan i programmet

Men upplevelsen verkar trots det svajande vädret ha varit en upplevelse som Linus kommer att minnas. Han beskriver det som att han ”aldrig skrattat så mycket i hela sitt liv” som han gjorde med programledaren Erik Ekstrand, 42. Det var nämligen Erik, Linus och sångerskan Loreen, 38, som tillsammans var i ett av de två skiften som styrde skutan.

– Det är ingen liten seglats man gör, vi har bara varandra där ute och det gör att man blir extremt tajta, förklarar Linus och fortsätter:

– Det var skithäftigt. Jag älskar det där programmet och har sett alla säsonger. Jag hade nog inte gjort denna resan själv.

På frågan vad som var det bästa med hela upplevelsen svarar han:

– Hela gänget. Och vissa tillfällen när vi seglade båten i full fart och med underbart väder och vind, då var det magiskt.

Över Atlanten har premiär på tisdag den 13 september. Programmet sänds i Kanal 5 klockan 21.00.

FOTO: TV4, discovery+

FRÅN FÖRSTASIDAN