TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Linus Larsson vann Hela Sverige bakar: "En skräckblandad förtjusning"

12 nov, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Bagarrocken satt som en smäck. Linus Larsson är årets vinnare i ”Hela Sverige bakar”.
Annons

Finalen blev jämn mellan Anna NilssonMy Sundberg och Linus Larsson, men i slutändan var det plattsättaren från Sandarne som tog hem segern  i Hela Sverige bakar.

Vinnare var minst sagt lite förvånad när han tog emot utmärkelsen som årets hemmabagare av domarna Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson.

– Jag tyckte rocken som Birgitta höll i såg lite liten ut och tänkte att då var det väl en av tjejerna som vann då. Men den passade faktiskt, berättar Linus glatt för Hänt.

Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Visst passade bagarrocken Linus Larsson. Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Finalutmaningarna bestod av att göra en bröllopstårta till ett blivande brudpar samt en svensk version av det franska bakverket pièce montée. Sin vana trogen lyckades Linus behålla lugnet under tävlingarna något han bland annat tror beror på sina år som kock samt hockeyspelare.

Annons

Hela Sverige Bakar är det tuffaste jag gjort psykiskt sett och det är väl för att jag ville göra allt så bra som möjligt, man ville prestera. Men när man väl satte igång och bakade så försvann ju nervositeten. Precis som när man spelar hockey. När pucken släpps så släpper nervositeten, säger Linus Larsson.

Melvin och Moa är stolta över pappa Linus Larsson. Foto: Malin Bondeson
Melvin och Moa är stolta över pappa Linus Larsson. Foto: Malin Bondeson

Efter segern så väntar nu en releasefest för hans bok Baka med Linus (Bonnier Fakta) i vilken han har samlat smaker från bland annat barndomen och Söderhamn. Han är spänd på hur den kommer att tas emot.

– Det är lite en skräckblandad förtjusning. Vad kommer alla tycka om boken? Jag är nöjd och tycker den är jag, men jag vill ju att alla andra också ska tycka om den.

Annons

Om han får som han vill kommer han att kombinera bakandet med sitt ordinarie arbete framöver.

– Jag skulle vilja ta vara på möjligheterna att åka runt på olika event som mässor och så eller kanske jobba med en tidning och ta fram recept. Jag vet inte vad som kommer att hända, vilka möjligheter som dyker upp. Det är spännande, säger Linus Larsson.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons