Linnea Henrikssons beslut om sonen Rune

Linnea Henrikssons beslut om sonen Rune

Linnea Henriksson gör succé som programledare i Melodifestivalen.
Men artisten börjar nu se ett slut på den intensiva jobbperioden, och längtar efter det som komma skall tillsammans med sonen Rune.
Linnea Henriksson hyllas efter ärliga bilden efter graviditeten: ”Powerkvinna”
Slå på ljud

Linnea Henriksson, 33, har på bara några år gått och blivit en av Sveriges mest populära artister. Efter sin medverkan i Idol 2010 har hon synts i TV4:s flaggskepp Så mycket bättre, SVT:s Musikhjälpen och nu i Melodifestivalen 2020 som programledare. Hon och kollegorna Lina Hedlund, 41, och David Sundin, 43, har också hyllats av tittarna. I synnerhet Linnea som i andra deltävlingens mellanakt framförde egenskrivna låten Kom närmre, som handlar om ensamhet.

Vid sidan av artist- och tv-karriären har Linnea fått en helt ny roll, som mamma. I april förra året blev hon och sambon Wille Alin, 32, föräldrar för första gången då deras son Rune föddes.

Vill bara säga att jag och mina killar mår bra, stor som liten. Hörs igen lite senare”, skrev Linnea Henriksson på Instagram där hon meddelade den glada nyheten.

Linnea Henrikssons besked om sonen Rune

Linnea trivs med att leda Melodifestivalen, trots att det naturligtvis innebär en del stress och press. Energi hittar hon på de lediga stunder hon har, och då framför allt genom familjen. I samband med deltävlingen i Malmö passade hon på att träffa nära och kära.

”Tiden är ju knapp, men lyckades få lite lite tid utanför Mello-bubblan att krama om några av dem. Så jäkla värdefullt. Speciellt nu när man varit borta så länge från vanliga livet och det börjar kännas lite tomt och tungt i hjärtat att vara utan alla”, skriver hon på sin blogg.

Linnea må gilla programledarjobbet, men hon ser också fram emot det som väntar när tävlingen är över. Nu ger hon också besked om vad som händer efter Melodifestivalen. Och hon kommer att ta sig tid bara för sonen Rune, som snart fyller ett år.

”Älskar verkligen att göra detta. Det är riktigt roligt att va programledare! Men, ja, det är inte så mycket erkännande för just er. Ni om några vet – jag längtar till det som kommer efter också. Föräldraledighet. Renovera. Leva.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN