Linnea Henrikssons ärliga bild – 2 månader efter förlossningen

Linnea Henrikssons ärliga kroppsbild 2 månader efter sonens födsel.

Stödet och kärleken väller in till artisten efter den ärliga bilden på sociala medier. Klädd i enbart underkläder visar Linnea Henriksson stolt upp bristningarna på kroppen som hon kallar för eld. ”Min eld på brösten, låren - you name it. Heja kvinnokroppen i alla våra former”, skriver hon på Instagram.

Artisten Linnea Henriksson, 32, fick sitt första barn i april. Det blev en pojke och på Instagram skrev hon om bebislyckan till en bild från BB.

”Vill bara säga att jag och mina killar mår bra, stor som liten. Hörs igen lite senare”, skrev hon då.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Nu har Linnea lagt ut ytterligare en uppmärksammad bild. Klädd i trosor och en topp visar hon upp sin kropp och kallar sina bristningar, som hon fått under graviditeten, för eld.

”Det där på min mage är eld. Så kallar vi det här hemma och oavsett hur min kropp kommer se ut annars finns elden alltid där för att påminna mig om vad min kropp gjort, hur strong den varit och hur mäktig den får mig att känna mig”, skriver Linnea på Instagram.

Hon fortsätter:

”(Ps, min eld på brösten, låren – you name it. Det är lika mycket eld det. Heja kvinnokroppen i alla våra former!)”.

Hyllas i kommentarsfältet

Hyllningarna väller nu in i kommentarsfältet. Bland annat kommenterar artisten Oscar Zia, 22, bilden med flera hjärtan. Efter hans kommentar följer massvis av positiva kommentarer från Linneas följare och fans.

”Du är så cool. Här hemma är de tigerränder för jag är en tigermamma till mina barn. Eld var ett fantastiskt ord”, skriver en.

”Tack för att du delar! Du gav mig styrka och nu ser jag eld istället för något annat”, skriver en annan.

”Det här fick mig att gråta! En riktig översvämmande, varm, förlösande gråt!! Tack Linnéa för att du är så fantastisk, delar med dig av dina kloka tankar och ger av ditt hjärta. Tack för påminnelsen också över hur fantastisk mamma-kroppen är även efter barn. Eld! Den där lånar jag. Tack och puss”, skriver ännu en.

Vill inte ha kommentarer om sin vikt

På sin blogg öppnar Linnea Henriksson upp sig ytterligare. Hon berättar att hon är trött på att få kommentarer om sin vikt och att en påpekad viktnedgång skulle vara en komplimang.

“Folk säger ’men du har ju gått ner jääättemycket’ som om det är en komplimang. Jag tycker inte det. Har aldrig tyckt. Och denna gång när jag förstår att det handlar om hur jag ser ut efter graviditet och förlossning måste jag säga att det faktiskt känns tomt och gör mig lite ledsen. Det gick så fort för min kropp att se ut som innan igen. Nu går man omkring som vanligt bara sådär utan att någon ser vad min underbara kropp gjort, hur strong den varit och mäktig den får mig att känna mig”, skriver Linnea Henriksson och fortsätter:

”Visst, det är ändå ingen som vet hur en efter preggo-kropp ser ut eftersom vi aldrig uppmuntrar den, men JAG vet ju. Jag minns, min kropp minns, men världen bara rullar på och typ tror att jag är densamma som innan eller åtminstone vill se ut som det. Kunde inte bry mig mindre. Tack kära bristningar för ni blir kvar. Hemma kallar vi dem för eld. Det får ni gärna också göra”.

FOTO: TT/Robin Lorentz-Allard, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt: