TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Linnea Henriksson: "Halva publiken gick när jag sjöng"

20 feb, 2017 
Lina Arvidsson
Efter sin medverkan i Idol fortsatte Linnea Henriksson att sjunga jazz - något som publiken inte var beredd på: "Publiken var helt bananas", berättar Linnea i podcasten Värvet.
Annons

Sångerskan Linnea Henriksson, 30, slog igenom i Idol, 2010. Där slutade hon som fyra.  Sedan dess har Linnea släppt två soloalbum och om allt går som det ska kommer en tredje skiva innan året är slut.

I podcasten Värvet berättar Linnea Henriksson att hon efter Idol åkte på en jazzturné som inte riktigt gick hem hos sin nya publik då de förväntade pop, inte jazz.

– Det var skitspeciellt för de jazzklubbar som bokade in oss för att “Idol-Linnea” sjöng fick ju liksom en publikskara som var helt bananas och upprörda. Det bandet är ju inte till för att jag ska stå och fronta och se söt ut. Jag är precis lika mycket musiker som de andra och låter precis lika mycket, säger Linnea Henriksson och fortsätter:

– Så när jag stod och skrek ut jazz-standards eller hade fria solon så var det hälften av publiken som gick.

Publiken svek när Linnea Henriksson sjöng jazz.
Publiken svek när Linnea Henriksson sjöng jazz.

Men även om händelsen kan ha svidit just då tycker Linnea Henriksson att det var en bra erfarenhet.

– Det är ju också svinbra att ha det i bagaget, säger hon och skrattar.

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons