Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Linn Bergs tuffa kamp med nyfödda dottern: ”Fruktansvärt ont”

14 jun, 2019 
Linn Berg och dottern Ellie
Unga föräldrar-profilen Linn Berg blev tvåbarnsmamma för en månad sedan. I en video berättar Linn att den första tiden med dottern Ellie inte riktigt har varit en dans på rosor.
Annons
Julia Bergmans nya barnbesked – en månad efter förlossningenBrand logo
Julia Bergmans nya barnbesked – en månad efter förlossningen

Linn Berg, 20, var bara 16 år gammal när hon tillsammans med sin dåvarande pojkvän Tomas ”Tompa” Konradsson, 25, fick dottern Amy, 4. I programmet Unga föräldrar fick vi följa den lilla familjen i deras vardag och paret blev snabbt en tittarfavorit. Efter ett år tillsammans valde Linn Berg och Tomas Konradsson att gå skilda vägar och i de resterande säsongerna har vi endast fått följa Linn och Amy i programmet.

Strax efter uppbrottet träffade Linn Berg kärleken på nytt i Jimmy Berg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag bodde själv i 18 dagar innan jag träffade Jimmy. Det låter helt sjukt, men det var bra dagar med mycket fest, sa hon då.

I vintras avslöjade Linn Berg att hon och Jimmy var gravida med sitt första gemensamma barn. Flickan var beräknad att födas den 22 maj, men ett par dagar innan dess överraskade Linn sina följare med en bild från sjukhuset.

Annons

”Klockan 21.38 tittade hon ut igår. Våran lilla Ellie, skrev Linn Berg till en bild på dottern på Instagram.

Linn Bergs ord om första tiden med Ellie

I en video på Youtube-kanalen Gravid vecka för vecka berättar Linn Berg nu om den första tiden som småbarnsmamma. Hon tar bland annat upp ämnet amning.

– Jag ammar då som sagt. Jag gjorde det med Amy också, men en månad bara för det funkade inte. Amy och jag, vi kom inte riktigt överens där, säger Linn i videon.

Unga föräldrar-profilen berättar vidare att exakt samma sak hände med dottern Ellie.

– Det ser så mysigt ut när mammor sitter och ammar, det är mysigt. Men i början är det inte mysigt, det är hemsk, säger hon och fortsätter:

– Det gör så fruktansvärt ont. Och nu den här gången så var det nästan värre än med Amy. Den här gången fick jag sprickor som började blöda, alltså det rann verkligen blod. Det var ett blodbad.

De första veckorna med dottern blev väldigt smärtsamma för Linn.

– Jag själv började nästan gråta varje gång hon ville äta för att jag visste hur ont det skulle göra.

Efter en tid blev det bättre och i videon uppmuntrar Linn Berg sina följare att inte ge upp på amningen trots att det kan vara tufft i början.

– Jag var så nära på att ge upp de första två veckorna. Men jag gav inte upp och det är jag så tacksam över nu.

FOTO: Youtube, Instagram

Annons