TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lindorffs avslöjande om heta känslorna i Bonde söker fru: ”Jag fick rycka ut – folk kommer tappa hakan”

09 dec, 2020 
Fredrik Jönsson
Bonde söker fru 2020, Linda Lindorff
Linda Lindorff har lett Bonde söker fru i 15 år – men hon har aldrig varit med om en lika dramatisk vändning som i årets säsong.
– Folk kommer tycka både det ena och det andra, säger hon om finalen.
Annons
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmerBrand logo
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer




I Bonde söker fru 2020 inträffar något som aldrig hänt förut, och som gör att allt tar en dramatisk vändning. Nu berättar Linda Lindorff om arbetet med programmet – och om kärleken till maken Jacob.

Du har parat ihop bönder i tv i 15 år och om jag inte minns fel har du och din make Jacob Lindorff varit tillsammans nästan lika länge?

– Vi har varit tillsammans i 16 år och vi gifte oss 2009, så ja vi firade stålbröllop i somras.

Hur träffades ni?

– Vi träffades via gemensamma vänner, kan man säga. Det är en halvlång historia. Först var jag lite svår, av olika skäl. Jag tyckte väl att jag skulle vara singel vid det tillfället, sen insåg jag, ”vad håller jag på med? Förmodligen är det här mannen i mitt liv”. Jag bjöd ut honom och det tog ganska lång tid innan han brydde sig om att svara. Sedan tyckte jag att han spelade svår tillbaka, haha. Sen när vi väl träffades så var det rätt direkt. Han la handen på min axel och då visste jag att det var kört, ”här är han, mannen i mitt liv”.

Annons

Varför spelade du svår först?

– Jag hade ganska nyligen börjat på TV4 och jobbade väldigt mycket. Hade typ 200 resdagar per år med ”När och fjärran”, sedan gjorde jag också ”Farmen”, ”Jakt och fiske” och hade precis spelat in ”Farligt möte”. Jag reste mycket och jag hade inte så mycket tid, jag var aldrig hemma.

Linda Lindorff och maken Jacob Lindorff
Linda med maken Jacob.

Vad gör ni för att må bra i er relation?

– Vi är bra på att dela allting. Vi möts varje dag, vi pratar varje dag. Det här med att vara närvarande är viktigt, att inte längta till helgen eller semestern, att inte hålla på att prata för mycket om det som komma skall. Det gäller att ta vara på dagen. Man vet att den dagen är unik, just den här dagen kommer aldrig till-baka. Det tänker jag faktiskt mycket på. De små stunderna kan vara de viktigaste. Det påverkar mig även som tävlingsmänniska, i relationer och jobb – och mestadels är det bra. När jag gjorde reseprogram och djur­program så kunde det gränsa till att bli farligt, jag tänkte inte på riskerna och det som var runt omkring. Det var öga mot öga med lejon, och när man tänker på det nu känns det tokigt. Men det är en del av min personlighet. Jag försöker lära mig att bli bättre på det, men det är svårt att ta bort det.

Annons

På vilket sätt känns det tokigt?

– När det gäller spel eller tävling blir jag knäpp, jag kan uppfattas som lite galen. Jag lever mig in i det för mycket och just då det gäller känns det som att det är på liv och död. Sen skäms man efteråt. Jag tycker om fokus och att vara närvarande, men det är på gott och ont.

Hur friade han?

– Han friade på midsommarafton 2008 på en klippa på Korsika. Det var väldigt, väldigt romantiskt. Jag räknade inte med det när vi var där. Vi hade varit på många platser som hade varit otroligt romantiska och fina där jag tyckte han borde ha friat, haha. Vi bilade runt på ön och jag tyckte han var överdrivet rädd för att lämna saker i bilen. Men jag visste ju inte att han hade ringen där. När han friade sa jag först ”nej, nej, nej”, och han tittade med stora ögon på mig. Munnen sa nej, men jag menade ja. Sen fick han ett ja av mig också.

Vad är kärlek för dig?

– Oj, det här är en fråga man önskar man kunde ha ord till. I mitt fall handlar det om att få vara nära den personen man vill vara nära, det påverkar mig så positivt att det känns i hela kroppen. Jag är som en vallhund, jag har ett stort behov av att samla flocken kring mig. Då mår jag som allra bäst. Man ska kunna älska den andra lika mycket som sig själv, så att man tillsamman blir bättre. Kärlek är det man inte kan beskriva, det där som bara känns. Jag har sett det så många gånger i ”Bonde söker fru”.

Annons

Dina barn har ett Instagram-konto där de lagar mat. Du är ansvarig för det. Hur är det?

– Vår familj tycker om att laga mat tillsammans, vi möts runt middagen och äter gott. Det är en viktig del för familjen. Jag älskar när personer har intressen, passion och engagemang. Så det glädjer mig. Sen vet jag inte alltid hur de lyckas. De följer sällan recept utan gör de på sitt eget vis och det går utmärkt, haha.

Linda och Jacob Lindorff med barnen Wilhelmina, Benedicte och Lykke.
Med barnen Lykke, Benedicte och Wilhelmina.

Tv-talangen har de fått av dig?

– Haha, det vet jag inte. Jag gillar att fotografera och filma, de har varit med om det hela sitt liv. Så de kan avslappnat vara sig själva framför en kamera.

Du är aktuell med 15:e säsongen av ”Bonde söker fru”...

– Det är häftigt med ”Bonde söker fru”, det är verkligen på riktigt.

Linda Lindorff, Bonde söker fru 2020.
Linda Lindorff med årets bönder i Bonde söker fru.

Vad stack ut med den här säsongen?

– I kärlek kan verkligen allt hända. Det tog chockerande vändningar i somras. Jag är rädd när någon kan bli sårad och det är oundvikligt i såna här sammanhang då folk öppnar upp sig och ger sig hän för at bli kära. Då riskerar personen att få hjärtat krossat. Det jag kan säga är att det var väldigt känslosamt i somras.

Annons

Det låter dramatiskt. Kan du ge oss något mer?

– Det var faktiskt väldigt dramatiskt. Jag fick rycka ut en dag när jag inte skulle jobba för att reda ut situationen. Vi har fått tänja på gränserna och anpassa oss på grund av de känslorna som blev i somras. Jag kan tyvärr inte avslöja vad som har hänt. Men folk kommer att tappa hakan och tycka både det ena och det andra framför tv:n.

Du har aldrig varit med om det som hände i somras tidigare under dina 14 säsonger?

– Nej, absolut inte. Aldrig. Och det är med blandade känslor. Det gjorde ont i mig, jag tycker inte alls det kändes bra i början och blev sorgsen eftersom vi inte visste hur det skulle lösas.

Hur är det att se sig själv så mycket på tv?

– Jag ser mig själv med nya ögon när vi ser programmen tillsammans med barnen. Jag är van att se mig själv. Jag menar inte att låta förmäten – men jag reagerar inte längre. Jag är ingen skådis, utan jag är mig själv och vet hur jag funkar. Mina barn kan reagera ”oj, där är du på omslagen” och då påminns jag på nåt vis om att det ju faktiskt är lite speciellt.

Får du många frågor om kärlek i privatlivet?

– Ja, så är det faktiskt. Jag älskar relationer och jag pratar gärna om relationer. Så det har jag inget emot. Sen är jag ingen expert, men jag har stor erfarenhet av kärleksrelationer. Jag har varit med när folk blivit kära, och har blivit dumpade. Jag har lärt mig av situationer och mönster.

Annons