LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lindas känga till Schulman: "Tycker bara synd om honom"

01 mar, 2017 
AvOla Brising
Först blev violinisten fly förbannad då Alex Schulman hoppade på maken Martin Cullberg. Men ilskan förbyttes i medlidande efter att hon läst hans bok "Glöm mig".
Annons

I Marcus Birros, 44, podcast “Öppet hjärta” som släpptes under onsdagen var den finska violinisten Linda Lampenius, 47, gäst. Under deras samtal berättar hon hur förbannad hon blev då hon fick höra att Alex Schulman, 41, hånat hennes make advokaten Martin Cullberg, 42, i sin podcast:

– Han sa att min man verkade väldigt korkad. Att säga så om en person man inte känner är väldigt konstigt, dessutom nu när Martin råkar vara väldigt intelligent.

Linda Lampenius slåss gärna för maken Martin Cullbergs heder.

Linda berättar att Alex förargade sig över Martins marknadsföring. Detta då han marknadsför sig i amerikansk stil med radioreklam och stora banners på bilen. Det var då Martin gjort en radioreklam där han uppmanat lyssnarna att lägga hans namn på minnet med motiveringen “när polisen tar dig kan du inte googla på en riktigt bra försvarsadvokat” Alex förfasade sig och spelade upp reklamen i sin podd.

Annons

– Han tyckte Martin var stroppig, att en advokat inte ska göra så och skymfade min man.

Violinisten blev fly förbannad då hon mindes hur hon sett Alex och hans ex Katrin Zytomierska, 39, ta sig fram och bli kända i media just genom att vara riktigt taskiga mot andra:

– Det gick ut på att alltid vara så elak som möjligt och skymfa folk. Jag kände att varför gör dom det? Är det bara för att komma fram själva och synas? För det är ett säkert sätt att komma i media.De var så fruktansvärt elaka båda två mot andra människor. Jag tänkte att fy fan, hur kan man vara så elak? Det är säkert en person med näsan i vädret som tycker lite för mycket om sig själv.

Alex Schulman och hans ex Katrin Zytomierska 2007 då de enligt Linda gjorde mediakarriär på att vara genuint elaka mot folk.

Men så blev Linda nyfiken då hon fick höra att Alex hade missbruk i familjen och skrivit boken “Glöm mig” om sin döda mor, hennes missbruk och deras problematiska relation.

Annons

– Jag läste den här boken. Efter det är det bara: shit vad jag tycker synd om honom. Han har ju aldrig kunnat göra upp med sin mamma. Hon dog och hela hans livstrauma har blivit kvar. Hela tiden läste jag hur han upplevde att hans bror fick den här kärleken från hans mamma, hur han försökte och försökte.

Lampenius har själv vuxit upp som medberoende till en missbrukande mamma, berättar hon för Marcus Birro. Alla bär vi på ett förflutet som formar oss som människor, men violinvirtuosen har till skillnad från Alex alltid känt sig älskad av sin mor. Hon förklarar:

– Jag har haft en mamma som har gett så otroligt mycket kärlek där emellan fast hon haft ett missbruk. Ändå har jag fått otroligt dålig självkänsla och är rädd för att folk inte ska tycka om mig. Hur illa har inte han farit då? Det verkar ju som att han aldrig fick någon bekräftelse eller kärlek från sin mamma. Sen dog hon. Så nu tycker jag bara synd om honom.

Efter att ha läst Alex bok tror Linda Lampenius att han bara är elak därför att han aldrig fått någon kärlek från sin mamma.

Linda är tack vare denna insikt inte längre förbannad på Alex. Nu känner bara medlidande, ömkar för honom och hoppas att han i framtiden ska kunna få ordentlig terapeutisk hjälp för att bearbeta sina truman, bli en mindre rädd och mer hel person.

Här kan du lyssna på podden med Linda Lampenius: Öppet hjärta

Foto: IBL, Stella

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons