Linda Thelenius bytte kändisskapet mot hemtjänsten – så lever hon i dag

Linda Thelenius, före detta Linda Rosing

TT
Linda Thelenius, då Rosing, slog igenom över en natt när hon klev in i Big brother-huset 2003.
Nu har tiden gått och hon har helt bytt karriär.
Fem kändisbarn som är beräknade 2021
Slå på ljud

Det var för 17 år sedan som Linda Thelenius blev känd genom sin medverkar i Big brother, som då sändes på Kanal 5. Då hette hon Linda Rosing och vinnaren det året blev Daniel Sörensen, som klev in som joker.

Efter sin medverkar i programmet höll hon sig kvar i rampljuset. Hon skrev bland annat en självbiografisk bok (Den nakna sanningen), lanserade en karriär som sångerska (med låtar som Summer love och Forget me, forget me not) och var med i en rad olika tv-program.

Startade nytt parti

Under en presskonferens på en krog i Gamla stan i Stockholm 2006 meddelande Linda Thelenius att hon skulle ge sig in i politiken. Hon startade partiet Unika partiet som fick 222 röster i riksdagsvalet samma år.

Linda Thelenius hade också ett uppmärksammat förhållande med Fahid "Fadde" Darwich, den kända före detta vaktchefen på Spy bar i Stockholm. De förlovade sig och gjorde en satsning på ett projekt som kallade The bitch tour, med Linda och Fadde. De producerade tre avsnitt.

Deras förlovning bröts innan de hann gifta sig.

2009 fick hon ett eget realityprogram, Den rätta för Rosing. I programmet, som sändes i en säsong, skulle hon hitta en man att dela resten av sitt liv med. Sin stora kärlek hittade hon dock utanför programmet, och 2010 gifte hon sig med Peter Thelenius.

De har en gemensam son, Kean, och bor nu tillsammans i Djursholm utanför Stockholm. Linda Thelenius har också två vuxna barn, sonen Kevin och dottern Melissa.

LÄS MER: Så lever ABBA-profilen Anni-Frid i dag

Nya livet efter kändisskapet

Hon syns inte längre lika ofta i pressen, och det finns en anledning till det. Hon har nämligen bytt sitt kändisskap mot en ny karriär. I dag arbetar hon inom hemtjänsten.

– Att jobba inom hemtjänsten är det finaste man kan göra. Det jag trivs bäst med är att jag träffar olika människor. Jag får lyssna till deras fantastiska historier. Det är mina pensionärer som ger mig lusten att jobba. De är tacksamma och jag har aldrig känt mig så uppskattad, säger Linda Thelenius i en intervju med Aftonbladet.

Men vägen dit var lång och krokig, berättar hon, och hennes kändisskap har legat henne i fatet.

– Jag gav upp till slut för jag fick ingen hjälp, säger hon. Jag kände att inte ens Arbetsförmedlingen tog mig på allvar. Där jag jobbar nu är den enda arbetsgivare som har tagit emot mig med öppna armar och som inte har dömt mig på förhand. Jag var orolig för att inte få jobbet för att jag är den jag är, säger hon till tidningen.

Men det gick ju bra till sist! Och helt har Linda Thelenius inte lämnat nöjesvärlden. Hon är nämligen sångerska i Basic element, tillsammans med maken Peter Thelenius och Jonas Wesslander.

Bild: Karin Törnblom/TT, Hans Shimoda/TT

Läs också: Lars Lerin stöttas efter kritiken mot orden i SVT

Läs också: Därför visar Casper Janebrink inte upp familjen – egna orden om beslutet

SENASTE NYTT!