Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Linda Lampenius i otäck olycka: "Jag föll handlöst"

21 apr, 2018 
Hans & Anna Shimoda
Linda Lampenius skadade sig allvarligt när hon föll i sin trappa. Nu berättar artisten om olyckan.
Annons

Finska violinisten Linda Lampenius, 48, har haft en brokig karriär, med utvik i Playboy, deltagare i diverse skönhetstävlingar och bildskönt kuttersmycke i lättklädda tv-serien ”Baywatch” på sitt CV. Hela tiden med fiolen i ena handen och stråken i den andra.

För det är musiken som hela tiden varit Lindas födokrok och det hon hela tiden fallit tillbaka på.

Men häromdagen var det nära att det gick riktigt illa. Det var när Linda höll på att bära ut saker till bilen ur villan i Bromma som olyckan var framme.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag sprang ut och in ur huset med saker för vi skulle åka till återvinningen. Plötsligt ropar mina barn på mig samtidigt som jag kliver ut på trappan vid entrén. Jag tar ett för långt steg och tror jag ska landa bra, men tar två trappsteg samtidigt och faller handlöst, säger Linda.

Hänt träffar henne på ett event för kosttillskottet Better You som hon är involverad i. Linda uppträder under kvällen iförd vit blus med matchande byxor och med foten i gips. Förklaringen är att hon fick en elakartad fraktur som kommer att ta fyra till sex veckor att läka.

Annons

– Jag är trots allt glad att mina händer klarade sig. Jag tog bort dem av ren reflex så jag föll handlöst och tog emot mig med högersidan av kroppen. De är ju mina arbetsredskap, förklarar Linda som har skadat sina händer tidigare:

– Den här leden i vänsterhanden har jag krossat, lillfingret bröt jag när jag spelade basket så det stod rätt bakåt, sen har jag spelat så mycket fiol så jag varit tvungen att operera mig, säger Linda och pekar på sin trots allt fullt fungerande vänsterhand.

Nu när sommaren står för dörren ska hon sjösätta ett hemligt musikaliskt projekt. Det blir en blandning av Lindas violinspel och modern musik.

– Det blir ganska extremt, säger hon.

Linda är gift sedan 2008 med maken Martin Cullberg och tillsammans har de döttrarna Olivia, 8, och Cecilia, 5.

Foto: IBL, Shimoda Media

Annons