LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Bengtzings sorg – efter barnens hårda ord

09 feb, 2020 
Linnea Lundgren
Linda Bengtzing
Linda Bengtzing hade höga förväntningar på sin medverkan i Melodifestivalen – men åkte ut under andra deltävlingen.
Efteråt rördes hon till tårar då hon tänkte på vad hennes barn sagt sist hon gick förlorande ut ur en mellotävling.
– Mamma du suger.
Annons
Allt om artisten DotterBrand logo
Allt om artisten Dotter

Lördagskvällen var tuff för Linda Bengtzing. Efter att ha gjort vad hon själv kallar för “det bästa framträdandet någonsin” med låten Alla mina sorger  tvingades hon lämna tävlingen då Anna Bergendahl och Dotter gick vidare direkt till final. När Hänt träffar artisten bara minuter efter att kamerorna har slocknat är hon chockad över resultatet.

– Jag hade den här arenan i min hand. Jag har aldrig varit så bra, säger hon och tillägger att hon inte kan känna sig ledsen över kvällens utgång.

Men när Aftonbladet pratar med mello-veteranen släpper chocken något och artisten rörs till tårar då reportern frågar hur hon mår. Även fast Linda inte kan säga att hon är besviken över sitt eget framträdande så hoppas hon på att ingen annan i familjen heller ska vara det.

– Det svåraste kommer vara att möta Vera och Nisse. De kommer att vara så besvikna. Sist jag åkte ut sa de “mamma du suger”. Det är så viktigt med tävling för dem, säger hon med tårar i ögonen då hon tänker på sina barn.

Annons

Barnens fina gest

Och det är inte första gången under dagen som tårar rinner nerför Lindas kinder då hon påminns om barnen Nisse och Vera. Efter förmiddagens genrep fick artisten en fin överraskning då hon kom in i logen, något som hon valde att dela med sig av på Instagram story.

En skylt med texten “Heja mamma” hade utan Lindas vetskap ställts upp i rummet och fick henne att komma på att tävling faktiskt inte är det viktigaste i livet.

– Det får gå som det vill. Jag är lyckligt lottad ändå, säger hon i videon.

Kan ställa upp igen

Men helt trött på att tävla är Linda Bengtzing inte och hon stänger inte dörren för att hon skulle kunna komma att dyka upp i Melodifestivalen under nästa år igen.

– Ja, om de vill ha mig så kommer jag, så fort de ropar.

FOTO: TT

TEXT: Alice Göransson och Linnea Lundgren

 

Annons