Linda Bengtzings nya erkännande om tuffa livskrisen

Linda Bengtzing

I februari berättade Linda Bengtzing att hon befinner sig i en svår livskris.
På grund av coronapandemin har artisten nu stött på nya utmaningar.
– Vad ska jag göra?, säger hon i Nyhetsmorgon.

Artisten Linda Bengtzing, 46, var en av de tävlande i Melodifestivalen 2020. Hon beskrev sitt framträdande som sitt bästa någonsin men trots en strålande insats lyckades hon inte ta sig vidare till final med bidraget Alla mina sorger.

I samband med sin medverkan i Melodifestivalen valde Linda att öppna upp sig om en livskris hon genomgår just nu. För Expressen berättar artisten att hon har ett par tuffa månader bakom sig.

– Vi har haft en sjukdom i vår lilla familj som jag inte vill prata om eftersom det inte är jag som är drabbad. Det har varit väldigt allvarligt vilket gjorde mig otroligt medveten om hur jag hanterar sådana här saker, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Nu är vi förhoppningsvis på väg ut ur krisen men jag har börjat gå i terapi för att klara av situationen.

Linda Bengtzing om karriären

I fredags gästade Linda Bengtzing Nyhetsmorgon för att prata om hur hennes karriär har drabbats av coronapandemin. För Steffo Törnquist, 64, och Jenny Strömstedt, 47, berättar hon om tiden efter Melodifestivalen.

– Jag räknade med att vinna hela skiten så jag bokade ju av alla gigg för en final och kanske via andra chansen och så är det på riktigt, man måste släppa de giggen också. Så min sista lön gav jag mig själv i december, säger Linda.

Precis som många andra artister har Linda inga inplanerade jobb i nuläget och framtiden är oviss.

– Man likställs ju på något vis. Jag är ju bara en människa, jag är ingen superhjälte.

Linda har till och med börjat överväga att byta karriär på grund av coronapandemin men är osäker på vad hon skulle kunna jobba med utöver artisteriet.

– Vad kan jag? Jag har gjort Wallmans innan, jag kan servera. Men där är man ju också körd. Min revisor sa ”sök ett annat jobb”, men vad ska jag göra?, säger Linda Bengtzing.

FOTO: Karin Törnblom/TT, LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet