Linda Bengtzings familjebesked – beslutet om barnen

Linda Bengtzing, Peter Ståhlgren

I helgen kliver Linda Bengtzing upp på Melodifestivalens scen för sjunde gången.
Nu avslöjar hon på Instagram om barnbeslutet under tävlingen med pojkvännen Peter.
”Få lite luft under vingarna”, skriver hon.

Artisten Linda Bengtzing, 45, är en av Sveriges mest folkkära schlagerprofiler under 2000-talet. Med låtar som Alla flickor, Jag ljuger så bra och Värsta schlagern har hon onekligen satt spår i svenska folkets musikminne. Hon gjorde sin mello-debut med Alla flickor för elva år sedan då hon förvisso åkte ut redan i Andra chansen – men genombrottet var ett faktum.

Artisten har byggt stora delat av sin karriär på den folkkära musiktävlingen och 2020 är hon aktuell för sjunde gången i Melodifestivalen med låten Alla mina sorger. När Hänt träffade artisten i december berättade hon om tankarna kring att delta en sjunde gång i den stora musiktävlingen. 

– Det är något slags rekord tydligen. Som soloartist har jag slagit Ann-Louise Hansson och alla och varit med flest gånger nu. Hur gammal är jag egentligen? frågar sig Linda skämtsamt då Hänt träffade henne.

Men att Melodifestivalen är den tävling som skapat henne ett namn sticker hon inte under stolen med.

– Min mamma sa en gång att ”Du är ingenting utan Mellon” och jag blev arg. Men jag måste tyvärr hålla med min mamma. Det har tagit mig jättelångt, sa hon då.

Beslutet för barnen under Melodifestivalen

Linda är tillsammans med Peter Ståhlgren, 45. De träffades genom att han var gitarrist i hennes kompband på en turné och bara ett år senare föddes dottern Vera, 10. Sedan kom sonen Nils, 6, 2013. På Instagram ger artisten nu en kärleksförklaring till sin man – som ställer upp för henne under Melodifestivalen.

”Han där sköter nu allt där hemma. Älskar dig för det och mera, Peter Ståhlgren. Men nu måste frun få lite luft under vingarna och svassa stassen. Hej på dig”, skriver hon till en bild på paret på Instastory.

Hon lägger även upp bilder på sina barn.

”Min Nisse, min Nisse. Den lille gynnaren är min solstråle. Älskar dig”, skriver hon till en bild på sonen.

”Hejdå min älskade Vera. Nu drar mamma på äventyr i Göteborg. Kommer sakna dig”, skriver hon till en bild på dottern.

Bengtzing med pojkvännen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Eero Hannukainen/TT

Senaste nytt