LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Linda Bengtzing om läkarens upptäckt – berättar om oroliga tiden

22 apr, 2023 
LINDA BENGTZING
Förra sommaren fick Linda Bengtzing beskedet om en knöl i bröstet.
Nu berättar hon för Hänt om måendet efteråt och om oron.
– Jag kan bli lite sur på de som inte går, när jag själv har upplevt det här, säger Linda till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjarBrand logo
Därför stoppas showen En jäkla massa schlager – Linda Bengtzing avslöjar

Linda Bengtzing, 49, är en av Sveriges mest folkkära artister och hon har varit öppen i flera intervjuer om att karriären inte alltid gått som på räls. Men trots motgångarna är hon alltså där hon är idag och det är hon väldigt tacksam för.

Det var förra sommaren som Linda fick ett tufft besked. Plötsligt, under semestern, fick hon ett telefonsamtal från sin läkare som berättat att de hade hittat en knöl i bröstet – som behövde undersökas akut.

”Efter min ett år (pga covid) sena mammografi levde jag på utan oro för senaste tillplattningen. Åkte på semester till Spanien i juni och redan efter några dagar damp ett sms ned. Man hade hittat en knöl i mitt bröst som akut behövde undersökas. Jag hade tre veckor kvar på semestern. Det blev en mardröm”, skrev hon då på Instagram.

Annons

Linda Bengtzings lättnad efter cancerbeskedet

Som tur var kom det att visa sig att knölen var ofarlig.

– Jag grät så otroligt mycket och min sambo grät också. Efter min undersökning gick jag ut i väntrummet och där satt åtta personer. Rent procentuellt går det att räkna ut att alla inte fick samma positiva besked som jag och ett friskhetsintyg i handen, sa hon då till Aftonbladet.

Sedan dess har mycket hänt och bland annat har hon frontat kampanjen "Klämdagen".

– Jag fick ju vara frontfigur från ett företags sida mot Bröstcancerförbundet, för att sprida budskapet “Klämdagen”, att inte glömma att klämma mellan mammografierna, säger hon till Hänt.

– Det enda jag ville var ju att uppmärksamma; kläm mellan mammografierna, för upptäcker du det i tid ökar du chansen att överleva en hittad bröstcancer.

Linda Bengtzing om måendet efter knölen

Linda kände verkligen att hon kunde påverka och hjälpa andra under kampanjens gång och bland annat fick hon Alcazar-profilen Tess Merkel, 53, att börja gå på sina mammografier.

Annons

Hur har du själv mått efter allt det här?

– Då fick jag också rikta tankarna åt ett annat håll (när hon gjorde kampanjen). Sedan dess har jag inte funderat så mycket på mig själv, men snart är det väl dags för undersökning och då kommer ju oron igen. Som den gör för oss alla. Så jag kan bli lite sur på de som inte går, när jag själv har upplevt det här. Alltså gör det, för det kan leda till att du inte finns kvar med dina barn annars, säger Linda till Hänt och fortsätter:

– Men jag tänker inte på det varje dag längre.

FOTO: Janne Danielsson JAD, Elin Jonasson/Hänt

Annons