TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Linda Bengtzing bryter tystnaden efter Edvin och Johannas bråk med Markoolio

25 sep, 2022 
LINDA BENGTZING, MARKOOLIO
Linda Bengtzing var en av höjdpunkterna i showen "Ursäkta LIVE" med podd-duon Edvin och Johanna. Efteråt blev det dock dramatiskt då Markoolio röt ifrån mot duon efter att de använde hans låt Millennium 2 och gjorde om texten så att den handlade om Ebba Busch Thor.
Men nu verkar konflikten vara löst – och Linda bryter tystnaden.
Annons
Edvin Törnbloms hyllning till Gry Forsell: "Älskar henne"Brand logo
Edvin Törnbloms hyllning till Gry Forsell: "Älskar henne"

Tv-profilen Edvin Törnblom och komikern Johanna Nordström driver en av Sveriges mest populära poddar, som heter Ursäkta. Under de senaste månaderna har de knåpat ihop en show, eller rättare sagt en live-podd med extra mycket uppträdanden och underhållning.

Showen avrundades med ett medley där Edvin och Johanna sjunger kända melodier men med deras egna texter. Någon som anslöt i det här momentet var Edvins stora idol Linda Bengtzing.

Men innan dess sjöng Edvin och Johanna en rätt nedlåtande låt om Ebba Busch med bland annat fraser som ”dags att avgå”, ”sprid inte dina åsikter” och ”farlig för Sverige”. Allt detta sjöng de till melodin av Markoolios låt Millennium 2.

Annons

Johanna och Edvins svar efter Markoolios reaktion

I efterhand har Edvin och Johanna förklarat i sin podd att syftet var att vara roliga eftersom de alltid skämtat om Ebba och hennes partis åsikter. Dessutom fanns det en tanke med att välja just Markoolios låt eftersom att de ville spinna vidare på romansryktet som de startade kring Markoolio och Ebba en gång i tiden. Dessutom menade de att det är fullt normalt att ifrågasätta politiker, speciellt under en valkampanj.

– Att vara i en demokrati innebär att man ska, som komiker, ifrågasätta politiker. Det är en del i deras jobb, att bli ifrågasatta, både av journalister och nöjespersoner. Annars är det fascism, annars det är ingen demokrati, förklarade Edvin i ett poddavsnitt.

Efter showen röt Markoolio ifrån och reagerade starkt på disslåten mot Ebba.

”Jag var själv en mobbare i yngre ålder vilket jag skäms oerhört mycket över och försöker i dag vara en bättre människa. Och därför reagerar jag”, skrev han till Expressen.

Men nu verkar det som att konflikten är löst! Markoolio och Edvin har nämligen tagit en selfie ihop där Markoolio pussar Edvin på kinden.

”Krigsyxa=begravd”, skriver Edvin.

Och nu passar även Linda Bengtzing på att bryta tystnaden.

”Hur svårt kan det va? Ett fyrfaldigt hurra!”, kommenterar hon på Edvins bild.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons