Lina och Hanna Hedlunds relation – efter familjetragedin

Lina Hedlund, Hanna Hedlund

När det stormar är det skönt att ha någon att hålla i handen. Tack och för systrarna Hanna och Lina Hedlund har de varandra.
Nu berättar de om sin relation, och hur deras pappas död påverkade den.
Slå på ljud

Supersyskonen Hanna, 45, och Lina Hedlund, 42, har en nära och fin relation tillsammans, och tillbringar nu sommaren i den lilla byn Kilafors utanför Bollnäs i Hälsingland. Det är ju där de har rötterna, båda två.

Under måndagen inföll Alla systrars dag, vilket gjorde att Hanna och Lina Hedlund berättade om sin syskonrelation i en intervju med P4 Gävleborg.

– Jag måste säga att hon är fantastisk, säger Lina om sin syster och skjuter in ett skämt:

– Och mindre fantastisk ibland, haha! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort i livet utan Hanna. Hon betyder så otroligt mycket och hon förstår mig Jag tror inte att finns någon som kan förstå mig som hon. Och känslan av att veta att man har sin syster och att man alltid kommer ha sin syster, säger Lina Hedlund till Sveriges radio.

Syskonen är grannar

De bor båda vanligtvis på Lidingö utanför Stockholm. Hanna bor där med sin make, artisten Martin Stenmarck, 47, och de tre barnen Ida, Love och Saga. Lina har precis flyttat dit och bor tillsammans med skådespelaren och programledaren Nassim Al Fakir, 43, och deras två gemensamma barn Tilo och Eide. Och det är bara ett stenkast från sin syster – vilket de båda tycker fungerar bra. Speciellt i dessa coronatider när det kan vara svårt att träffa sina nära och kära på samma sätt som tidigare.

Lina och Hanna Hedlund har också en podcast ihop, Lattas döttrar-podden. Den är döpt efter deras pappa, Latta Hedlund som var en musiker och profil i hembygden och den som inspirerade sina döttrar till ge sig in i musiken. Hanna och Lina håller varje år också en allsångskväll i Kilafors för att hedra sin pappas minne.

Han gick nämligen bort i mars 2016, 73 år gammal.

Unika bandet efter stora tragedin

Systrarna berättar att den tragedin förde de båda ännu närmare varandra än tidigare.

– Det blir extra påtagligt när livet får en sådan enorm förändring. Att känna att man har någon som går igenom samma sak är helt ovärderligt. Och man vet vi delar samma minnen kring honom.  Jag kan alltid prata med Lina som minns honom på samma sätt som jag, säger Hanna Hedlund till P4 Gävleborg och fortsätter:

– Man kan prata med andra, men vi har ett unikt band och det blev väldigt tydligt då. Det har alltid varit ett unikt band, men efter en sådan sak har man sett varandra i alla färger och man har känt hur viktigt det är, säger Hanna Hedlund.

Foto: Pontus Lundahl, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!