LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lina Lundmark: "Kvinnor är faktiskt mer än mens, städning och godis"

29 maj, 2015 
Lina Axelsson
Veckans jämställdhetsskandal stod Vårruset för när man i sin goodiebag gav de kvinnor som sprang en udda kompott gåvor. Hänts Lina Lundmark undrar om vi faktiskt inte har kommit längre i kvinnosaksfrågan.
Annons

Jag och tjejerna har varit taggade sedan februari då vi betalade in avgiften till Vårruset som skulle springas den 26 maj. För ett par hundralappar skulle vi delta i femkilometersloppet på norra Djurgården i Stockholm, få en goodiebag och sedan käka en sponsrad picknick i gröngräset för att fira vår insats.

Vi skapade en grupp på Facebook där peppen var total. När självförtroendet tröt intalade vi varandra att det var för den roliga saken och picknicken vi sprang. En härlig grej, med andra ord!

Väl på startlinjen sprack himlen upp, Blossom Tainton vrålade hejjarop i högtalarna, startskottet ljöd och till pumpande musik kutade vi iväg. Personligen blev det ett tungt lopp fysiskt, men med lite vilja och god stämning bland alla tjejer i spåret gick det på dryga halvtimmen.

varruset

Med möra ben passerade jag mål och stapplade bort till goodiebagen, öppnade min påse för att mötas av…

Annons

Ja, vad var det vi peppade, trötta, hungriga tjejer fick i belöning? Ett skämt vill jag påstå. Inkontinensskydd, tamponger och en skurtrasa. Och just det. En chokladpralin. Påsen åkte rakt ner i soptunnan och det gjorde mitt humör också. Hur tänkte de här?

Att sammanfatta och ringa in 120 000 kvinnor med ledord som mens, städning och godis hör hemma i en annan tid.  Som om detta inte vore nog innehöll den hajpade picnickkorgen för mitt gäng på fem personer bland annat tortillabröd, mjukost, salta kex och – en burk curry.

Ni som ännu inte har hunnit springa årets lopp där ute i Sverige, här kommer mitt tips: Hoppa över goodiebagen och packa en egen picknickkorg så får ni alldeles säkert en härlig upplevelse med era vänner!

Lina Lundmark är medarbetare på Hänt.se.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons