Artikeln innehåller reklamlänkar

Lina Hedlunds tårar efter skräckupplevelsen: ”Fullständig chock”

Lina Hedlund

För nio år sedan drabbades Lina Hedlund av ett fördröjt missfall.
I kvällens avsnitt av Helt sjukt berättar artisten om händelsen som var nära på att kosta henne livet.
– Det var fullständig chock för oss båda två, säger Lina.
Slå på ljud

För nio år sedan blev Nassim Al Fakir, 42, och Lina Hedlund, 41, ett par. De har barnen Tilo, 7, och Eide, 2, tillsammans och i vintras förlovade de sig.

De trolovade har tidigare berättat att de är sugna på att utöka familjen ytterligare men i augusti avslöjade Lina Hedlund att det troligtvis inte blir fler barn.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

– Jag tror nog att affären är stängd nu. När Eide kom så kände jag att vi måste ha en till bebis. Vi började till och med fundera på namn. Men sedan blir de ett och ett halvt år vilket är den tuffaste perioden enligt mig. Hade jag varit yngre kanske vi hade försökt. Men vi är så glada och nöjda som det är, sa hon till Gala Magazine.

Lina Hedlund drabbades av ett fördröjt missfall

I torsdagens avsnitt av Helt sjukt på TV4 berättar Lina Hedlund att hon drabbades av ett missfall för nio år sedan. Det var precis innan artisten skulle upp på scen som hon plötsligt började blöda.

– Jag står backstage och får en störtblödning. Jag förstår inte vad som händer men jag rusar in på bajamajorna och det låter som att jag kissar men det är bara blod som kommer.

Ett par veckor innan detta hade Lina och Nassim fått reda på att de var gravida. Ett ultraljud i vecka 13 visade dock att fostret inte levde och att hon drabbat av ett fördröjt missfall, vilket innebär att det döda fostret finns kvar i livmodern.

– Det var fullständig chock för oss båda två. Det var verkligen en dröm som gick i kras.

Lyckades till slut få stopp på blödningen

Lina Hedlund berättar vidare att detta var början på en tuff resa för henne och fästmannen. Efter att ha fått reda på att fostret inte levde genomfick Lina en skrapning.

– Någonting blir galet redan då, jag vaknar upp med slangar överallt och har förlorat en liter blod och de kan inte riktigt förklara varför jag har gjort det.

När Lina slutat blöda blev hon utskriven och fick åka hem. Fem veckor senare inträffar incidenten när hon tvingas rusa in på en bajamaja. Hon fördes akut till sjukhus och fick reda på att hon hade graviditetsrester kvar.

Sjukhusbesöket slutade med att läkarna fick öppna upp buken och sätta in litervis med blod. Till slut lyckades de få situationen under kontroll.

– De är ju mina hjältar och räddare, säger Lina Hedlund om sjukvårdspersonalen som räddade livet på henne.

Helt sjukt sänds på torsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!