LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lina Hedlunds svar efter Christer Björkmans Mello-diss

24 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Lina Hedlund om Christer Björkmans diss i Melodifestivalen 2019
Förra året dissade Christer Björkman discogruppen Alcazar i Melodifestivalen. Men nu tävlar Alcazar-medlemmen Lina Hedlund ensam i Melodifestivalen 2019. För Hänt berättar hon om revanschen.
Annons

Sångerskan Lina Hedlund, 40, tävlar för första gången på 16 år ensam i Melodifestivalen. Hon har de senaste åren tävlat med discogruppen Alcazar, senaste gången 2014 med låten Blame it on the disco. Nästa år ställer hon upp ensam med låten Victorious, en poplåt med inslag av schlager.

– Jag är så glad för den här låten, den har ett så starkt budskap också, säger Lina till Hänt.

Låten handlar om att ta vara på varandra och att våga stå enade, ett budskap som Lina Hedlund säger är viktigt att lära framför allt sina två barn. Tillsammans med programledaren och nyblivna fästmannen Nassim Al Fakir, 41, har hon barnen Tilo, 6, och Eide, 2.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vad vill jag säga till dem? Jo, ta hand om varandra, var en snäll person. Man ska vara inkluderande och inte exkluderande, säger hon.

Kanske är det en pik till Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman, 61. Förra året rapporterade Aftonbladet att han hade tackat nej till Alcazars bidrag det året.

Annons

– Vi har haft ett fantastiskt brett material att välja bland i år och just den här gången fick inte Alcazar plats i vår mix, sa han då.

Medlemmen Andreas Lundstedt, 46, trodde att det istället berodde på att låten hade för stora chanser att vinna. Nu gör Alcazar sin sista turné någonsin ihop innan de splittras för gott vid årsskiftet. Att de aldrig fick sin revansch i Melodifestivalen är dock ingenting som Lina är bitter över.

– Nej, ingenting känns surt. Allt har en mening. Det var inte meningen att vi skulle vara med förra året utan snarare så att det var meningen att jag skulle vara med med den här låten i år. Det som sker är rätt, säger hon.

Stöttar Lina Hedlund i Mello

Andreas och den tredje medlemmen i Alcazar, Tess Merkel, 48, var de absolut första Lina ringde när hon fick glädjebeskedet att hon skulle vara med i Melodifestivalen 2019. Inte heller från deras sida var det några sura miner. Nu kommer de istället att hålla sig undan scenen och låta Lina glänsa ensam medan de själva hejar på högst av alla.

– De kommer alltid att stå här och vara min syster och bror, det kommer vi vara för varandra i allt, säger Lina Hedlund.

FOTO: TT, TV4

Annons