Lina Hedlund talar ut om dramatiska kollapsen: ”Blev livrädd”

När ”Alcazar”-medlemmen Lina Hedlund fick missfall drabbades hon av så allvarliga komplikationer att hon var nära att dö. Nu talar hon ut om den dramatiska händelsen.

För sju år sedan fick artisten och ”Alcazar”-medlemmen Lina Hedlund, 39, missfall. I ”Malou efter tio” berättar hon nu om hur det blev så pass dramatiskt att hon var nära att dö. I programmet berättar hon om hur läkarna tvingades sätta in 8 liter blod efter att hon börjat blöda extremt mycket och att de tvingades öppna upp hennes buk för att kunna stoppa blödningen och rädda hennes liv.

Lina Hedlund fick reda på att hon fått missfall när hon skulle göra en kontroll en bit in i graviditeten. Eftersom hon själv inte märkt av någonting, kom beskedet som en chock.

– Det blev jättedramatiskt. Vi var så lyckliga och glada över att få se det här lilla hjärtat slå, berättar hon i ”Malou efter tio”.

LÄS OCKSÅ: Hanna Hedlund om cellförändringarna: ”Jätteallvarligt och jävligt jobbigt”

Efter det sorgliga beskedet åkte Lina Hedlund iväg på Sverige-turné och mitt under turnén drabbades hon plötsligt av en kraftig blödning.

– En timme innan jag ska upp på scenen får jag en störtblödning, säger hon och fortsätter:

– Jag sprang in på bajamajorna som stod där bakom scenen. Det var bara blod. Jag blev livrädd. Jag öppnade dörren och bara skrek. Då var det bara ambulans och kaos, berättar hon.

Lina Hedlund togs akut till sjukhus och hennes partner Nassim al Fakir var snabbt på plats och var med under operationen.

Idag har paret två söner tillsammans, och i programmet berättar hon om hur hon och Nassim gått i terapi för att bearbeta sorgen efter missfallet.

LÄS OCKSÅ: Stjärnan rasar mot SVT – efter beskedet om Melodifestivalen

Foto: IBL, TV4

SENASTE NYTT!