Lill-Babs om skadan i TV4 – som tittarna inte fick se: ”Blodet sprutade”

I dokumentären om henne själv berättar Barbro ”Lill-Babs” Svensson om den blodiga skadan som skedde under ”Så Mycket Bättre” – som tittarna aldrig fick se.

Ikväll går den andra delen av dokumentären om Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, på TV4. I nästan 65 år har hon stått på scenen – och än är hon inte klar.

Lill-Babs som fyller 80 år i mars har fått många ärofyllda uppdrag genom åren. Ett av dem var när hon tillsammans med ett gäng andra svenska artister fick äran att vara först med att delta i Tv4:s, då, nya satsning ”Så Mycket Bättre”. Tillsammans med Petter Askergren, 43, Lasse Berghagen, 72, Petra Marklund, 33, Christer Sandelin, 56, Plura Jonsson, 66, och Tomas Di Leva, 54, gjorde hon premiärsäsongen av den blivande tittarsuccén.

Men under inspelningen av programmet inträffade en olycka som tittarna inte fick ta del av. Efter hennes egen hyllningskväll snubblade hon på en sladd, och slog ansiktet i marken.

– Jag glömmer aldrig då i ”Så mycket bättre” när jag ramlade och slog i näsan där i asfalten, säger Lill-Babs i dokumentären, och fortsätter:

– Jag fick åka ambulans och blodet sprutade.

Alla andra medverkande artister kände en stor oro för henne.

– Det var som att luften gick ur oss allesammans. Många tänkte: ”jaha, är det här över nu?”, säger Lasse Berghagen i programmet.

Men det var det inte. För om det är något som Lill-Babs utstrålar så är det att allt går. Och nog var hon på benen igen och med på inspelningarna redan dagen efter.

Avsnitt 2 av “Lill-Babs – Leva livet” sänds torsdagen den 21 december 21.00 i TV4. 

LÄS OCKSÅ: Lill-Babs okända dotter – gått en annan väg än systrarna

LÄS OCKSÅ: Därför återförenas Lill-Babs med exmaken – inför julafton

Foto: IBL, TV4