LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

”Lill-Babs” döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svenssons nya bild

09 dec, 2021 
Barbro ”Lill-Babs” Svenssons tre döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson syns sällan tillsammans.
Men nu har det samlats för ett speciellt uppdrag – som får följarna att reagera starkt.
Annons
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missatBrand logo
Fem sånger med Lasse Berghagen du kanske missat

Det var under våren 2018 som svenska folket nåddes av den tragiska nyheten att folkkära Barbro "Lill-Babs" Svensson gått bort. Hon blev 80 år gammal.

Lill-Babs lämnade efter sig döttrarna Malin Berghagen, 55, Kristin Kaspersen, 52, och Monica Svensson, 66.

Den sistnämnda har levt ett betydligt mer privatliv än sina två systrar. Monica bor i Järvsö i Hälsingland där hon bland annat står bakom Lill-Babs museum.

Monica Svensson om sista tiden med sin mamma

I en intervju med Hemmet Journal har hon sagt att systrarna ”föddes in i branschen”, men att hon själv har valt bort offentligheten.

I samma intervju berättade hon om sorgen efter sin mammas död.

– När mamma blev sjuk fick vi i familjen för första gången ha henne helt för oss själva, vilket var oerhört skönt. Vi fick en jättefin sista tid tillsammans. Även om det gick väldigt, väldigt fort hann vi ändå ta till oss att hon inte skulle överleva, säger hon.

Annons

Samlades på sjukhuset under påsken

I intervjun berättar hon hur alla i familjen samlades på sjukhuset där Lill-Babs vårdades.

– Vi satt och åt påskmiddag i avdelningens matsal och gick in till mamma med jämna mellanrum. Jag tror absolut att hon kände att vi var där, sa Monica till Hemmets Journal.

Monica berättar om när hon såg sin mamma sista gången. Hela familjen satt vid Lill-Babs säng.

– Mamma såg ut precis som om hon låg och sov. Det fanns ingenting i hennes ansikte som avslöjade hennes sjukdom. Hon var lika brunbränd och vacker som hon varit en vecka tidigare. Det är jätteskönt att få bära med sig det sista minnet av henne.

Nya bilden väcker reaktioner: ”Underbara”

Det är inte alltför ofta som de tre systrarna lägger ut någon bild tillsammans på sociala medier – men nu när Kristin postar en bild där de alla tre syns låter sig reaktionerna sig inte att vänta. På bilden och filmklippet ser man hur systrarna dansar framför en kamera – då de plåtas inför en ny bok som handlar om just Lill-Babs.

”Så underbara ni alla är. Mamma sitter där uppe och njuter och nynnar med. Längtar efter boken, som jag beställt”, skriver en.

”Ni är så vackra och underbara”, skriver en annan.

”Vilka fina kvinnor. Ni strålar som stjärnor”, skriver en tredje.

Annons