Lia Boysen funderar på att dejta tjejer: "Det är inte könet man blir kär i"

Jordskott-stjärnan Lia Boysen är singel och i ropet. Nu funderar den energiska blondinen på att dejta kvinnor.

I slutet av januari 2012 skickade skådismakarna Lia Boysen, 49, och Anders Ekborg, 55, en skilsmässoansökan till tingsrätten.

En riktig skräll då paret som hade träffats 20 år tidigare och varit gifta i 14 av dessa aldrig gett sken av att det fanns en fnurra på tråden. I relationen fick de döttrarna Channa, 20, och Dina, 17, och vi såg ofta familjen i vimlet.

– Efter en längre tid av samråd och gemensamt övervägande har vi nu bestämt oss för att ansöka om skilsmässa, sa de i ett uttalande.

Anders Ekborg och Lia Boysen när det begav sig 2010. Foto: IBL

Anders Ekborg och Lia Boysen när det begav sig 2010. Foto: IBL

I en intervju i Tara utvecklade Lia Boysen:

– Att skilja mig är det jobbigaste jag har gjort men det finns något positivt i det också. Vi börjar en ny cirkel ihop och man förnyar varandra och sig själv.

Anders Ekborg träffade snart Lisa Lind, 43, vd för Nösunds värdshus och havsbadsspa på Orust i Bohuslän. Lia Boysen gick i sin tur vidare i kärlekslivet med filmkompositören Kalle Bäccman, 42, och paret funderade på att bli sambor.

Men det var då. Sedan en tid tillbaka är Jordskott-stjärnan singel och dejtar friskt.

– Ja, jag har träffat några intressanta. Jag har ingen, men det finns en del riktigt stiliga män!, säger Lia Boysen till Hänt med ett skratt.

Lia Boysen med döttrarna Channa och Dina. Foto: Stella Pictures

Lia Boysen med döttrarna Channa och Dina. Foto: Stella Pictures

Skådespelerskan är på smittsamt rivigt humör när Hänt möter henne på kulturmingel på Dansmuseet. Hon berättar att hon har flera filmprojekt på gång, bland annat i Iran, och att hon dessutom skriver eget material, spelar in ljudböcker och går på auditions.

Hon berättar även att barnen är engagerade i hennes kärleksliv.

– Min dotter tycker att jag är feg som inte provar en tjej, haha! Hon tycker att jag är alldeles för konventionell. Jag vet inte… Det är ju trots allt människan och inte könet man blir kär i, säger aktrisen.

Hur får man då den energiska blondinen på fall?

– Med humor!, svarar Lia Boysen bestämt.

Andra läser också:

Martina Montelius: ”Både min man och jag är bisexuella”

Lia Boysen stal showen på galapremiären av ”Miraklet i Viskan”

John Travoltas äktenskap över efter gayryktena: ”Trött på att leva i en lögn”