LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lia Boysen: Förstod inte allvaret i sjukdomen

26 dec, 2016 
AvLotta Gray
Hon rasade i vikt och ögat började se konstigt ut. "Stjärnorna på slottet"-aktuella Lia Boysen om den otäcka sjukdomen.
Annons

Under lång tid syntes skådisen Lia Boysen, 50, på allehanda vimmel och event med oväntat utseende. Hennes ena öga var stort och stod ut men ingen frågade varför. Hon har drabbat av giftstruma, då sköldkörteln ökar på ämnesomsättningen dramatiskt i kroppen. I sällsynta fall kan sjukdomen vara dödlig.

– Det var mamma som märkte det, att mitt öga såg konstigt ut och att jag var så energisk. Jag rasade i vikt, åt på nätterna för det var som en motor som gick på högvarv. Jag är ju redan ganska energisk och har redan ganska stora ögon.

Visserligen är dödligheten låg men bara om man tar medicin mot den. Problemet var att Lia Boysen av princip var emot piller. För att överleva var hon tvungen att tänka om.

Annons

– Jag förstod inte allvaret i sjukdomen, jag är emot att äta piller men sedan åt jag dem och det var kampen att inte grotta in sig, det går ju inte utan bara att få allt att fungera.

Sjukdomen som kan utlösas av posttraumatiskt stress eller skilsmässa är nu över och Lia är frisk men hon fick sig en rejäl näsbränna.

– Jag tror att det kan ge sköldkörteln en chock. Jag tror att det var det som hände mig. Det hände så många saker i mitt liv, som skilsmässa och dödsfall i familjen. Jag kände att kroppen fick en otrolig chock.

Foto: Stella, IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons