TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Let's dance-Tobias Karlsson talar ut om HIV-sjukdomen

09 sep, 2019 
AvOla Lagerström
Tobias Karlsson berättar om sitt HIV-besked. Tobias Karlsson tävlade i Let's dance med Magdalena Forsberg.
Efter HIV-beskedet – nu talar Tobias Karlsson, 42, ut, exklusivt för Hänt.
✔︎ Ångestfyllda mötet med sina föräldrar: ”Djävulen på axeln”.
✔︎ Nya hemliga sambon: ”Med honom känner jag tryggheten”.
✔︎ Bomben: ”Jag har hånglat med den här kändisen”.
Annons

Let’s dance-profilen Tobias Karlsson är öppenhjärtig och berättar om allt från slagsmål och nakenbilder till vilket tv-program han ser i smyg.

Hur står det till världens bästa Tobias?

– Det står jäkla bra till. Det har aldrig varit bättre! Efter några dagar – när jag kommit ut för andra gången – kan jag prata obehindrat om det som hänt. Jag känner att jag är starkare än någonsin.
Du har precis gått ut med att du bär på HIV-viruset. Hur har vänner och bekanta reagerat på beskedet?

– Det som är så spännande att vissa människor – som jag bara haft en ytlig vänskap med – direkt kommit till undsättning. De ringer och bedyrar sin kärlek. Det är ganska häftigt, faktiskt. Det har varit en otrolig kärleksbombning från alla håll. Jag tror inte att det finns fler hjärtan kvar på sociala medier.
När berättade du om sjukdomen för dina föräldrar?

– I december.
Hur var det?

– Det var naturligtvis jobbigt. Du vet, det där lilla tvivlet finns där, djävulen på axeln som frågar: ”Kommer det här verkligen att gå bra?” Trots att jag vet att mina föräldrar är de finaste människorna som finns, tänkte jag: ”Tänk om de inte sitter kvar i soffan utan går därifrån när jag berättar”. Men det gick bra. Vi satt framför tv:n och tittade på After Darks 40-årsjubileum. Jag försökte berätta, men fick aldrig bladet från munnen. Så plötsligt kom det upp folk i tv-rutan som hade dött aidsepidemin på 80-talet. En av dem var en person som en gång i tiden gjorde att jag kom underfund med att jag tyckte om killar. Den personen hade också dött i aids. Det kändes som ett tecken från universum, så jag öppnade munnen och sa: ”För två år sedan fick jag HIV”. Ögonblicket därpå tänkte jag: ”Vad ska de säga nu för dumma saker?” Men så dröjde det max fem sekunder. Sedan la de sina händer på mina och bedyrade sin kärlek. Otroligt vackert.

Tobias Karlsson och Magdalena Forsberg var med i Let's dance 2019
Tobias Karlsson och danspartnern Magdalena Forsberg.

”Kan jag få barn?”

Tobias Karlsson och Gabriel Forss vimlade på invigningen av Watson's Bar på Hotel Rival i Stockholm.
Tobias Karlsson och Gabriel Forss.

“Jag letar med lykta”

Hur nära vänner är du och Gabriel?– Han är som en bror. Gabriel var den första jag berättade om att jag hade HIV. Jag fick beskedet samma dag som vi skulle ”podda”. Gabriel brukar aldrig skicka meddelanden till mig på Facebook, men den här dagen gjorde han det. ”Jag vill bara tala om att jag tycker om dig, jag finns alltid här för dig”, skrev han. Det var som att han visste om att jag behövde höra det just då.När stör ni er på hos varandra?– Gabriel har en släng av tvångstankar. När han gått 30 varv runt bilen för att se om den verkligen är låst, kan jag säga: ”Kom igen nu, vi har ett möte att passa”. Och han kan störa sig på mig eftersom jag är så oorganiserad. För mig är det ett projekt att ta mig från A till Ö och jag måste alltid titta en extra gång att jag inte glömt telefonen. Jag har nog slarvat bort 77 mobiltelefoner.Gabriels frukostbästis är Charlotte Perrelli. Vem är din?– Det har hänt några gånger att Agneta Sjödin och jag ätit frukost. Sedan brukar jag äta lunch med Elisabet Höglund. Vi gör det någon gång i månaden för att underhålla vår vänskap. Det är mysigt.Vad händer på pojkvänsfronten?– Ja, vad fan händer? Det är fan dags nu. Jag måste ta mig samman. Är hur upplagd som helst. Men var är killarna, någonstans? Jag letar med lykta!Vad är det bästa med dig – sett ur ett pojkvänsperspektiv?– Jag har rätt mycket humor. Med mig får man skratta. Det är nog det…Vad tycker du är knepigast med kärleksrelationer?– Att hitta den där balansen när det gäller ekonomi, sex och status. Jag tror att det är bra om man är på ungefär samma nivå. Det är svårt att vara ihop med någon som är på en helt annan plats. Lika barn leka bäst.Bor du på Södermalm där nästan alla andra kändisar bor?– (Skratt). Ja, faktiskt! Mariatorget…Vad kännetecknar ditt hem?– Förut tyckte jag att mitt hem var opersonligt. Mitt ex hade inrett min lägenhet. Sedan tryckte jag upp 35 tavlor med mina bästa Instagrambilder.plus_iconLet’s dance-profilernas skandaler – mordhot och rasistutspelLäs mer

Annons

”Kollar Paradise hotel i smyg”

Vad föreställer bilderna?

– Det är väldigt blandat. Kompisar. Jag själv. Det är mycket naket.
Vilket djur tycker du är godast på tallriken?

– Enhörning är saftigt och gott! Ett fantastiskt djur som inte finns på riktigt… Annars gillar jag faktiskt ostron. Jag tycker om konsistensen.
Är du starkast i din bekantskapskrets?

– Absolut inte. Min polare Jocke är född stark. Han har hjälp mig många gånger i mitt förflutna genom att gå in och bryta när det varit på väg att bli slagsmål. Då har han sagt: ”Här får du inte slå”.
Vilket tv-program kollar du bara på i smyg?

– Paradise Hotel. Jag älskar det sociala experimentet och när folks dåliga sidor kommer fram.
Vilken färg ogillar du?

– Gammelrosa. Vem fan klär i det om man inte är 68 år, bor i Mullsjö och aldrig varit utanför dörren? Det är inget fel på Mullsjö. Skriv det inom parentes, (skratt).
Hade du något Svenssonjobb innan danskarriären tog fart?

Annons

– Ja, jag var undersköterska på ett hem för senildementa. Det var verkligen givande.
Till sist Tobias, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Den där stunden precis innan jag ska gå och lägga mig. Just nu bor jag ihop med Jocke, min bästa polare. Vi ligger där och pratar innan vi släcker lamporna och somnar. Vi drar samma skämt som vi drog för 28 år sedan. Med Jocke känner jag den där tryggheten: ingenting har liksom förändrats…

◼️ ◼️ ◼️

Namn: Tobias Karlsson.
Ålder: 42.
Stjärntecken: Oxe.
Aktuell: Med boken ”Inte alltid en dans på rosor”.
Familj: Mamma Ingegerd, 66, pappa Bertil, 71, bror Daniel, 38.
Jobbar som: Dansare, podcastmakare och föreläsare.
Bor: Stockholm.
God egenskap: Väldigt snäll.
Dålig egenskap: Ganska slarvig när det kommer till hemmet.
Älskar att: Spela sällskapsspel.
Hatar att: Se människor fara illa.
Borde: Bli vegan – och äta mindre godis.
Kändismerit: Hånglat med Liza Minnelli.

Annons