LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Let's dance-tittarnas vädjan till TV4: ”Det enda rätta”

11 apr, 2019 
Lina Arvidsson
Kritik mot Let's dance 2019
I Let's dance röstas en person hem varje fredag. Makten ligger både hos juryn och tv-tittarna som kan rösta på sin favorit. Nu riktar flera personer kritik mot systemet.
Annons

Nya säsongen av Let’s dance är inne på sin fjärde vecka och två personer har redan åkt ur tävlingen. Första veckan var det Leo Mendez, 43, som fick lämna Let’s dance och i fredags fick Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 28, tacka för sig och åka hem.

I Let’s dance avgörs dansarnas öde av juryns bedömning – och tittarnas röster.

I juryn sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar som ger sina omdömen om kändisarnas dansnummer och prestationer. Men tv-tittarna har också stor makt över vem som får stanna kvar i tävlingen – och vem som åker ur. Under det direktsända programmet kan de ringa in och rösta på sin favorit.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu protesterar Let’s dance-fansen mot röstningssystemet. De menar att juryn borde ha större makt att bestämma vilka som ska skickas hem från Let’s dance varje fredag.

TV4-tittarna höjer sina röster

I ett inlägg på Facebook frågar sig TV4 vad tittarna tycker i frågan:

”Borde juryn ha MER makt än vad de redan har?”

Annons

Svaret från tittarna blir ett, i stort sett, enhälligt ”ja”.

Mer makt åt juryn. Det är ju dom som begriper sig på dans. Det måste ju vara att den som dansar bäst som är vinnaren, inte den som är mest populär hos publiken”, skriver en person på Facebook.

Röstning är ju bara för telefoninkomsten och inte till någon glädje för varesig tittare eller dansare. Hela valet hos juryn är det enda rätta”, menar en annan.

Klart att juryn ska ha hela makten. Som det är nu är det fråga om popularitet och har inget med danskunskaper att göra”, tycker en tredje Let’s dance-tittare.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT

Annons