Let's dance-profilens hemliga dubbelliv – som strippa: ”Skam”

Jasmine Kara medverkade i Let's dance 2014.

Let's dance-profilen Jasmine Kara nådde stora internationella framgångar som artist.
Samtidigt levde hon ett dubbelliv – som strippa.
– Jag har gått runt med en sådan skam och rädsla i så många år, säger hon.
0:38

Efter reklamen: Filip Dikmens kamp i Let’s Dance: ”Kan inte hålla tillbaka”

(0:38)

Musiken är Jasmine Karas, 33, liv och livräddare efter år med tuffa motgångar. En relation i tonåren ledde till en svart vardag med hot, misshandel och sjunkande självkänsla. Om detta har hon berättat i sin musik, men även i boken Hälsa henne att hon ska dö som kom 2014.

Jasmine slog igenom som artist fyra år tidigare, år 2010. Hon uppmärksammades internationellt och turnerade världen över. Samma år som hon debuterade som författare medverkade hon även i Let's dance. Artisten imponerade på både jury och tittare och tog sig igenom halva säsongen innan hon röstades ut. Tre år senare, 2017, ställde hon upp i Melodifestivalen med bidraget Gravity.

Jasmine Kara och David Hellenius

Jasmine Kara, David Hellenius och Patrik Sjöberg i Let's dance 2014. Säsongen vanns av Benjamin Ingrosso.

Men bakom den framgångsrika fasaden gömde sig något annat. Nu väljer Jasmine Kara att lägga korten på bordet.

Jasmine Kara: ”Män som inte kunde hålla sina händer i styr”

I november släpper Jasmine en ny bok, Den mörka scenen - Mitt hemliga dubbelliv där hon berättar om då hon som 18-åring levde i New York där hon försökte skapa en musikkarriär.

Arons fina hyllning till vännen som dog i cancer – bara 17 år gammal

Se klippet här!

I USA levde hon ett dubbelliv som strippa. Det tillfälliga jobbet fortsatte i tio år – i Las Vegas, Los Angeles, Miami och London. Hon berättar själv i förlagets pressrelease om då hon försökte kombinera artistlivet med livet som strippa:

– Jag stod framför en gigantisk publik och tänkte, ”tänk om alla de här människorna visste vad jag egentligen gör; att jag imorgon kommer stå på en pytteliten scen i New York och plocka upp några smutsiga dollar från män som inte kan hålla sina händer i styr”.

Ingen därhemma i Sverige kände sångerskan hemliga dubbelliv.

– Jag har gått runt med en sådan skam och rädsla i så många år och tänkte hela tiden: Vad skulle familjen göra om de fick reda på vad jag jobbar med, att deras dotter strippar och visar sin kropp för pengar. Jag har ingen aning om hur min sanning kommer att tas emot, men jag kan inte leva i ”garderoben” längre.

Jasmine om reaktionerna efter avslöjandet

På sin Facebooksida berättar hon om lättnaden och de positiva reaktionerna från vännerna när nyheten om boken kom:
“Helt ärligt så hade jag ont i magen och skakade typ hela dagen, hade verkligen trott att alla skulle försvinna ur ens liv och var beredd på det. Men att se att det finns sådan förståelse och sådant otroligt stöd ger mig så mycket hopp och värme”.

Jasmine Kara

Jasmine på premiären av The Nortman i mars 2022.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!