Artikeln innehåller reklamlänkar

Let's dance-Maria Zimmerman och Daniel Norbergs båthaveri

”Let's dance”-kollegan Maria Zimmerman hade bjudit med Daniel Norberg till en avkopplande vecka till havs – men det slutade med att båten gick sönder och de tvingades bli räddade.
Slå på ljud

Daniel Norberg, 29, har haft ett intensivt år på jobbfronten och slagit igenom som komiker i Sverige. Nu såg han framemot en lugn vecka till sjöss vid Höga kusten med sina nyfunna vänner.

Daniel berättar för Hänt:

Maria Zimmerman, min dansare från ”Let’s dance” och hennes vän Malin hade lurat med mig ut på ett stillsamt äventyr för att ladda batterierna.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Han fortsätter:

– Vi hinner precis utom räckhåll för all civilisation när vi inser att insidan av segelbåten tar in stora mängder vatten. Jag förstod direkt att detta var inget bra tecken. Vatten ska ju vara utanför båten!

Daniel har alltid varit en man med bra nerver, men nu var det svårt ”att sitta lugnt i båten”.

– Med stigande puls tar vi kurs mot land för att komma bort från de djupaste vattnen. Vi river seglen, men när vi drar igång motorn inser vi att hur mycket vi än gasar så händer ingenting. Propellern är på havets botten. Paniken stiger också när vi på GPS:en ser att vi befinner oss mitt bland mängder av grund! Aldrig förr har ett segel hissats så fort i hårda vindar! Det var vårt ändå val, konstaterar han och fortsätter:

–  Vi lyckas styra bort de värsta hindren, och det som skulle bli en drömseglats blev istället en 12 timmar lång kaossegling, en pinsam bogsering.

Daniel Norberg och Maria Zimmermans båt tog in vatten

Daniel och Maria fick hjälp med båthaveriet.

Daniel Norberg MAria Ximmerman Let's dance

Daniel och Maria lärde känna varandra under Let’s dance.

Örnsköldsviks sjöräddningssällskap fick nämligen rycka in och bärga båten.

– Vi bjöd det snälla gänget på sjöräddningen på popcorn som tack för hjälpen – men de var inte sugna. Haha.

Daniel Norberg har på kort tid blivit en igenkänd person i Sverige. Förutom hans träffsäkra parodier på Melodifestivalen har också varit programledare för veckoprogrammet Mumbo Jumbo som sändes hösten 2018.

– Det här är något nytt för mig. Även om jag har gjort parodier och imitationer tidigare så är det ett nytt sammanhang. Det är ett tv-program, jag ska också vara programledare, jag ska jobba med andra som jag inte har jobbat med. Tidigare har det alltid varit jag och min bror som har bestämt och haft sista ordet. Så kommer det inte vara nu, sade han inför programmets start till Hänt.

Foto: TT, privat

SENASTE NYTT!