let's dance 2023

Let's dance-Nilla Fischer stoppas i sista sekund – här är anledningen

LET'S DANCE 2023

För några dagar sedan kom beskedet att Petra Mede tvingas hoppa av Let's dance 2023.
Nu kommer nästa bakslag – en av deltagarna stoppas helt!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023
1:20

Efter reklamen: Loreen Talhaoui vinnaren av Melodifestivalen 2023

(1:20)

Slå på ljud

Det är bara några dagar kvar tills premiären av Let's dance 2023 och stora delar av svenska folket kommer sitta bänkande i sina soffor på lördag klockan 20:00.

Startfältet i år är i vanlig ordning starkt och vi får se en salig mix av allt ifrån sport-stjärnor till programledare och artister. Några av dem som ställer upp är gravida Charlotte Kalla, 35, Mello-stjärnan Tone Sekelius, 25, programledaren Rickard Sjöberg, 53, och fotbollslegenden Nilla Fischer, 38.

Nilla Fischer är en av Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare och meritlistan består bland annat av att blivit utvald till världslaget två år i rad, vinst av Diamantbollen 2018 samt OS-silver 2016 och VM-brons 2011 och 2019 med svenska damlandslaget.

Därför stoppas Let's dance-deltagaren Nilla Fischer

Premiären av årets säsong av Let's dance närmar sig med stormsteg och deltagarna är i full gång med träningen sedan flera veckor tillbaka.

Och på lördag är det äntligen dags! I vanlig ordning hålls därmed en pressträff där alla deltagarna får presentera sig själva och berätta mer om vad som komma skall.

Men på plats lyser en av deltagarna helt med sin frånvaro – och det är ingen mindre än Nilla Fischer. Hänt reder ut varför.

– Nilla är på en utbildning, därför är hon inte här, säger Let's dance pressansvarige Frida Ekberg.

Nilla som i december förra året meddelade att hon lägger ner sin fotbollskarriär pluggar i dag till polis.

NILLA FISCHER

Nilla Fischer dansar med Cecilia Ehrling.

Petra Mede hoppar av – dagar innan premiären

Inför årets premiär har en hel del saker förändrats och hastiga beslut har tagits. De senaste två åren har det varit Petra Mede, 53, och David Lindgren, 40, som haft stafettpinnen. Men de senaste månaderna har varit tuffa för Petra och hon har behövt ställa in i princip alla sina shower.

Och för några dagar sedan kom även beskedet att hon tvingas hoppa av sin roll i Let's dance också! Istället blir det Let's dance-fantasten Kristin Kaspersen, 53, som tar hennes plats.

”Jag älskar Let’s Dance! I den här situationen är det viktigaste att Petra tar hand om sig. Det finns bara en Petra Mede men jag är otroligt stolt över att få frågan om att ersätta henne. Jag ska erkänna att jag sedan jag var med för fyra år sedan och tävlade har saknat Let’s Dance-bubblan så mycket. Jag ska göra mitt yttersta för att tillsammans med David, dansarna, deltagare och jury se till att det blir en fantastisk säsong. Och oj vad jag ska ha kul!”, skrev Kristin om beskedet.

Let's dance har premiär på lördag den 18 mars klockan 20:00 på TV4.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN