LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lena Dunham avslöjar sanningen bakom viktraset

20 mar, 2017 
AvJohanna Bladh
Nu ger skaparen av Girls-serien, Lena Dunham, svar på tal angående alla frågor kring hennes vikt.
Annons

Girls-skaparen och kroppsaktivisten Lena Dunham, 30, har figurerat i flera artiklar om sin vikt den senaste tiden. Rubrikerna har handlat om hennes stora viktnedgång som totalt förvandlat hennes kropp de senaste månaderna.

Men nu har Lena Dunham tröttnat på allt snack om hennes kropp och slår tillbaka i ett långt inlägg på Instagram.

I inlägget har Lena tagit en skärmdump av magasinet Refinery29 som till skillnad från andra sajter skriver ”Folk måste sluta prata om Lena Dunhams vikt”. Under bilden skriver Dunham bland annat:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag har gjort det tydligt över åren att jag inte bryr mig det minsta om vad andra känner kring min kropp. Jag ler lika brett vilken storlek jag än har för jag är stolt över vad min kropp har sett, gjort och stått för. Kronisk sjukdom, kroppshån och sexuella trakasserier. Precis som alla ni andra.”

Hon fortsätter med att förklara sanningen om varför hon gått ner så mycket i vikt:

”Just nu försöker jag kontrollera min endometrios genom en hälsosam diet och träning. Så min viktnedgång är inte en triumf och heller inte ett tecken på att jag gett efter för trollen. För min kropp tillhör MIG.”

Hon vägrar retuschera bort sina celluliter på omslagetBrand logo
Hon vägrar retuschera bort sina celluliter på omslaget

Skådespelerskan har diagnosticerats med Endometrios, en mycket vanlig sjukdom som kan leda till inflammation i livmodern och stark smärta i samband med mens.

Vi tycker världen behöver fler som Lena Dunham som äger sin egen kropp och vågar prata om allt!

Foto: IBL

Annons