LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lena Dunham anklagas för övergrepp på systern: "Det är vidrigt"

03 nov, 2014 
AvElisabeth Andersson
Lena Dunham anklagas för att ha förgripit sig på sin lillasyster som barn. "Girls"-stjärnan rasar och tar till Twitter för att slå ifrån sig anklagelserna.
Annons

I veckan hakade många på anklagelserna om att Lena Dunham, 28, ska ha förgripit sig sexuellt på sin lillasyster Grace Dunham, 22, när de var barn. Anklagelserna kommer bland andra från krönikören Kevin D. Williamson på den konservativa tidskriften National Review.

I sin krönika citerar Williamson passager ur Lenas bok “Not That Kind of Girl: En ung kvinna berättar vad hon “lärt av livet””.

Han riktar skarp kritik mot Lenas föräldrar, som enligt honom har låtit grova övergrepp pågå utan att göra något.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Lena Dunham launches her new book "Not that kind of Girl" at Waterstones Piccadilly, London Featuring: Lena Dunham Where: London, United Kingdom When: 29 Oct 2014 Credit: WENN.com
Lena rasar mot anklagelserna. Foto: All Over Press

Dunham skriver om hur hon onanerade i sängen bredvid sin lillasyster, hur hon mutade henne med ’tre godisbitar om jag fick pussa henne på munnen i fem sekunder… jag provade allt ett sexuellt rovdjur skulle göra för att uppvakta en liten förortsflicka.’ En gång, när hennes syster var liten, öppnade Lena Dunham hennes vagina – ’min nyfikenhet tog överhanden’, säger hon, som om det vore en förklaring”, skriver Williamson.

Annons

Även den konservativa politiska bloggen Truth Revolt anklagar Dunham för övergrepp och refererar till samma utdrag ur hennes bok. Från början stod det felaktigt i artikeln att Lena var 17 vid tillfället, men det har senare ändrats till att hon var sju år.

lena4
Lena och Grace spelade mot varandra i Lenas film ”Tiny furniture” från 2010.
Via: youtube.com

Nu slår Lena tillbaka mot kritiken på sin Twitter.

Högerns historia om att jag förgrep mig på min lillasyster är inte bara helt LOL – det är jävligt upprörande och vidrigt“, skriver “Girls”-skaparen, och fortsätter:

Och förresten, om du som liten unge aldrig tittat på ett annat litet barns vagina, säger jag bara grattis till dig.

Lena själv är så arg att hon kokar, men hon berättar på Twitter att hennes syster bara skrattar åt det hela.

Annons