LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif Schulman: "Jag önskar att Paradise Hotel aldrig kommer tillbaka"

11 dec, 2014 
AvLeif Schulman
leif schulman
Final i ”Paradise Hotel”. Äntligen. Det är veckans trevliga nyhet. Veckans dåliga nyhet: ny säsong av ”Paradise Hotel” planeras.
Annons

Jag vet att jag inte är i målgruppen och att jag följaktligen inte ska bry mig. Men så går programledaren Malin Gramer, 36 år, ut i pressen och säger ”det är bara äldre som dissar Paradise Hotel”. Som äldre anger hon ”70-talister, 60-talister eller ännu äldre.”

Tänk att det finns folk som är födda på 50- och 40-talet! Och som fortfarande vågar tycka om tv. Jag kan för Malin presentera hur många 90-talister som helst som inte gillar serien. Malin har sitt tv-förflutna i barn-tv som ”Lattjo Lajban” och sexrådgivningen ”Fråga Olle”. Perfekt kombination om man, som i ”Paradise Hotel”, ska lotsa barnen (eller ”kidsen”, som Malin själv benämner sin målgrupp) genom sexlekarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Malin Gramer
Malin Gramer ledde “Paradise Hotel” under hösten. Foto: TV3

TV3 och branschmedia lurar vidare publiken med att påstå att årets säsong är en tittarsuccé. Allt är relativt, men “Paradise Hotel” är långt ifrån succé. Den drar visserligen rekordpublik på webben, men sammanlagt är tittarsiffran runt 400.000. Det är lika många som tittar på ”Helgmålsringningen” på SVT1 på lördagarna.

TV3 hävdar att man är störst i gruppen 15-29 år, den grupp som annonsörerna vill ha. Fel, man har sin största publik i åldersgruppen 40-59 år.

Enklast är förstås att inte sätta på ”Paradise Hotel”. Det gör de så bra själva.

Leif Schulman, TV-chef

Annons