LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif Mannerströms plötsliga besked om Sveriges mästerkock

17 aug, 2020 
Leif Mannerströms nya oväntade besked om Sveriges mästerkock
Till hösten kommer Sveriges mästerkock visas på tv igen, men denna gång med en rejäl tvist!
Nu tar Leif Mannerström bort bladet från munnen om vad han känner inför Decenniets mästerkock.
Annons
Allt om Leif MannerströmBrand logo
Allt om Leif Mannerström

Äntligen är det dags igen! Nu är det tio år sedan som succéprogrammet Sveriges mästerkock drog igång för första gången.

Tills hösten drar matlagningsprogrammet igång igen, men denna gång med en makaber tvist. I stället för att utse Sveriges mästerkock 2020, så ska istället Decenniets mästerkock utses.

Hur ska detta gå till? Jo, åtta tidigare vinnare av Sveriges mästerkock ska nu mötas i mästerkocksköket. Nu ska det alltså avgöras vem som är bäst av de absolut bästa!

”Något alldeles extra”

För en sista gång samlas den eminenta juryn bestående av Markus Aujalay, Mischa Billing och självaste Leif Mannerström – för att utse en vinnare.

– Det har varit tio härliga år med Sveriges mästerkock och att nu få avsluta med flaggan i topp och detta jubileumsprogram känns fantastiskt, säger Leif Mannerström i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Det är det absolut roligaste jag har gjort i min tv-karriär. Decenniets mästerkock kommer att bli något alldeles extra, det kan jag lova.

Leif Mannerström
FOTO: Karin Törnblom/TT

Något som för dem samman är att alla vinnare någon gång har presenterat sin första rätt för juryn i en audition. De har alla kämpat hårt för att gå vidare till nästa steg i tävlingen och såklart även varit nervösa så det stänker om det!

Annons

Eftersom de alla redan vunnit en gång så ligger ribban riktigt högt redan från tävlingens start. Men är de redo att ge allt och prestera till max? Hoppas det, då utmaningarna de står inför kommer att bli tuffare än någonsin tidigare.

Tidigare vinnarens egna ord om nya konceptet

I fjol blev det Sofia Henriksson, 27, som kammade hem vinsten och titeln Sveriges mästerkock 2020. Och hon verkar mer taggad än någonsin för den nya utmaningen!

Sofia Henriksson, en av amatörkockarna i Sveriges Mästerkock
Sofia Henriksson. FOTO: Karolina Henke/TV4

– Wow, vilken grej att få tävla mot de tidigare vinnarna, snacka om skräckblandad förtjusning att möta så duktiga matlagare, säger Sofia i ett pressmeddelande och medger att hon inte är den mest erfarna av de tävlande:

– Jag var ju verkligen grönast i gänget, men jag gillar ändå att vara underdog, är ju tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna trots allt! Det märktes direkt att juryn förväntade sig mer än i den tidigare tävlingen, en helt annan press att kunna leverera på en högre nivå nu.

Premiär för programmet går av stapeln den 21 september på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Karolina Henke/TV4

Annons