Artikeln innehåller reklamlänkar

Leif-Ivan Karlssons nya miljonbeslut efter missen med lyxvillan

Leif-Ivan Karlsson har inte hittat någon köpare sedan september. Nu sänker han priset på sin lyxvilla med fyra miljoner kronor.

I mitten av september kunde vi rapportera att Leif-Ivan Karlsson, 59, som är känd från TV3-serien Familjen Karlsson, skulle sälja sin stora lyxvilla Örnberget i Tullinge söder om Stockholm.

Huset har fyra våningar, är på 700 kvadratmeter fördelat på 22 rum med salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum, två spaavdelningar samt en konstgjord sjö med ett vattenfall på tomten. Utropspriset var satt till 49 miljoner kronor.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Leif-Ivan och hans hustru Susanne Karlsson, 54, har bott i lyxvillan i över 20 år, men tog beslutet att sälja den förra sommaren efter att Leif drabbats av en sjätte hjärtinfarkt.

– Min senaste hjärtinfarkt fick jag här mitt i somras tyvärr. Jag lever på lånad tid och bränner ljuset i båda ändar. Jag kör alldeles för hårt men det är svårt att backa när garaget följer med, förklarade den välbärgade entreprenören i Expressen.

Leif-Ivans lyxvilla

Leif-Ivans lyxvilla i Tullinge.

Leif-Ivans nya beslut om lyxvillan

Men trots att de har varit redo att lämna jättekåken vid Tullingesjön söder om Stockholm i snart ett år, så har de ännu inte hittat någon seriös köpare. Nu har Leif-Ivan bestämt sig för att försöka rea ut villan. Han har därför sänkt priset på den med fyra miljoner kronor.

Nu ligger den stora fastigheten alltså ute till försäljning för 45 miljoner kronor, och dessutom kommer den med nästan två hektar mark och fem kringliggande mindre fastigheter.

– Marknaden har satt sig lite grann sedan de var ute och testade sist så jag tycker att det är en realistisk bedömning, säger mäklaren Markus Martinsson till tidningsbilagan Leva&Bo.

Leif-Ivan har tidigare berättat att möblerna ska gå till välgörenhet, men enligt vad samma mäklare sa i fjol har den kommande ägaren fortfarande chansen att behålla stilen och inredningen:

– Allting, utom jukeboxen, kan diskuteras om det ska lämnas kvar. För rätt pengar. Man måste komma överens om alla detaljer. Så som det är uttalat och sagt är det möjligt att bohaget kan ingå.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Cornelia Nordström / EXP / TT / 

SENASTE NYTT!