TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Leif GW:s utspel mot Soraya i Nyhetsmorgon – bråket innan sändningen bryts

21 feb, 2024 
Malin Ljung
Leif GW Persson i Nyhetsmorgon med Soraya Lavasani och Anders Pihlblad
Det hettade till i sändningen av Nyhetsmorgon när Leif GW Persson fick frågor om Gunilla Perssons låt i Melodifestivalen.
Soraya Lavasani försökte stoppa GW, samtidigt som han riktade en rejäl känga mot programledarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvann Gunilla Persson från Melodifestivalen – här är anledningenBrand logo
Därför försvann Gunilla Persson från Melodifestivalen – här är anledningen

I lördags debuterade Gunilla Persson, 64, i Melodifestivalen med låten La la Gunilla. Hennes medverkan gick nog ingen förbi och hon triumferade med en kvalplats till finalen, samtidigt som låten är en av de mest streamade på Spotify.

Men framgången överskuggades med att Kronofogden under söndagsmorgonen, bara timmar efter att Gunilla uppträtt i Melodifestivalen, slog till mot Hollywoodfruns hotellrum. Där beslagtogs bland annat smycken och andra värdesaker som en insats mot en skuld Gunilla har hos Försäkringskassan. Skulden uppgår till 630 000 kronor efter att tv-profilen mellan 2006-2013 fick totalt 330 000 kronor utbetalt i barnbidrag, föräldra- och sjukpenning. Under den aktuella tiden bodde Gunilla i USA och har därmed inte rätt till pengar.

Annons

Gunilla Persson svarade aldrig Försäkringskassan i tingsrätten, men hävdar samtidigt att hon ej kunde resa vid den tidpunkten på grund av att hon prioriterde att finnas vid sin då svårt sjuka mammas sida.

Hon har i en tidigare intervju med Expressen sagt att hon kan betala tillbaka skulden, men det har hittills inte skett.

En person som är ordentligt kritisk till Gunilla Perssons agerande är kriminologen Leif GW Persson, och han är så upprörd över det hela att det under onsdagsmorgonen hettade till ordentligt precis innan sändningen avbröts.

GW är en återkommande gäst i Nyhetsmorgon för att diskutera aktuella brott. Gunilla Persson och Kronofogden var ett av samtalen under morgonen, men när programledaren Anders Pihlblad avslutade med om Leif gillade Gunilla Perssons Mello-låt förändrades stämningen.

– Den har förbigått mig, svarar Leif kort.

Leif GW:s kritik mot Gunilla Persson

Men det är också tydligt att han hellre fokuserar på vad Gunilla är skyldig Kronofogden än hur hennes Mello-bidrag låter.

Annons

– Det svänger lite mycket i min smak. Jag har lite knepigt med människor som inte vill göra rätt för sig och dessutom gör ett nummer av det.

Leif GW ignorerar sedan programledaren Soraya Lavasanis försök att avbryta honom för att de ska gå över till reklam. Istället riktar han kritik mot hur han upplever att Gunillas ärende återspeglas, något han tycker bidrar till en berömmelse som ej är välförtjänt.

– Det stör mig säger han.

Soraya Lavasani skrattar förvisso åt Leifs kommentar, men försöker fortsatt att gå över till reklaminslag.

– Du fick säga ditt i alla fall. Om vi ska hinna prata om några fall så får vi nog säga att vi är strax tillbaka, säger hon varpå GW riktar en tydlig pik mot programledarparet precis innan sändningen avbryts.

– Ja, ni är på hennes sida hör jag. Jo.

FOTO: TV4

Annons