Artikeln innehåller reklamlänkar

Leif GW Perssons kritik i TV4 – efter häktningen av ASAP Rocky

Leif gw perssons ord om häktningen av ASAP Rocky

Under morgonens sändning av Nyhetsmorgon på TV4 säger kriminologen Leif GW Persson sitt om häktningen av världsstjärnan ASAP Rocky efter slagsmålet i centrala Stockholm.

Förra veckan greps världsstjärnan ASAP Rocky, eller Rakim Mayers, 30, som han egentligen heter, av svensk polis efter ett slagsmål med två unga män i centrala Stockholm. Artisten greps efter sitt uppträdande på festivalen Smash på Stadion.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Flera filmklipp från bråket har spridits i sociala medier. Sajten TMZ publicerade ett klipp som visade vad som hände innan slagsmålet bröt ut. I filmen kan man se att ASAP Rocky och hans entourage utan framgång försökte lugna ner de unga männen som kom fram till dem.

– Vi vill inte bråka med de här killarna. Men de fortsätter följa efter oss, titta bara på dem, säger artisten vid ett tillfälle i videon.

Efter slagsmålet är artisten häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel i två veckor vilket innebär att ASAP Rocky tvingats ställa in flera spelningar.

Leif GW om händelsen i Nyhetsmorgon

Under morgonen besökte kriminologen Leif GW Persson Nyhetsmorgon för att bland annat dela med sig av sin syn på häktningen av ASAP Rocky.

– Att beskriva det som en grov misshandel tycker jag går bortom rimliga fantasier. Det är en ganska vanlig misshandel.

Enligt honom har åklagare och tingsrätt inte tagit helt rätt beslut. Beslutet om att häkta artisen förvånar honom.

– Det gör mig faktiskt lite förvånad. Med tanke på omständigheterna, dels så finns det ju här ett moment där de har utsatts för en kraftig konfrontation och de som har inlett det hela är ju faktiskt offret. Han börjar det hela, och mot honom har man inte höjt fingret ens, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon under onsdagsmorgonen och fortsätter:

– Det tillhör inte vanligheterna.

Han ställer sig också frågande till att offret inte anmälts efter hans handlingar, som att bland annat ha slagit artistens livvakt med ett par hörlurar.

– Det gör mig lite fundersam över att åklagaren inte delgivit honom misstanke för misshandel. För det är ganska klockren misshandel.

FOTO: TT, TV4

SENASTE NYTT!