LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif GW:s oväntade special efter svåra hälsoproblemen: ”Jag äter inget annat än…”

13 dec, 2023 
Leif GW Persson har under en tid tampats med sin hälsa.
Nu avslöjar han okända detaljerna i sin kost.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför blev det ingen romans mellan Ola Rapace och kollegan: ”Vi hade sexförbud”Brand logo
Därför blev det ingen romans mellan Ola Rapace och kollegan: ”Vi hade sexförbud”

Folkkära kriminologen Leif GW Persson, 78, är sedan år 2003 gift med hustrun Kim Persson, 66. Till skillnad från sin kärlek har tv-profilen haft det kämpigt med hälsan. För Hänt har han tidigare berättat om sin artros, något han levt med i flera års tid.

– Jag mår som man gör när man är gammal. Jag har svårt att gå på grund av artros, sa han då.

Men nu har Leif valt att ta olika beslut i vardagen för att förbättra sin hälsa. Ett av dessa är att han numera uteslutande äter vilt kött, något han berättar om för Expressen.

Leif GW Persson om förändrade kosten: ”Äter nästan inget annat”

Leif förklarar att han i sin kost har valt ett nyttigare alternativ.

– Jag äter nästan inget annat kött än vilt, det både smakar bättre, är nyttigare och mer etiskt än vanligt ”odlat” kött från livsmedelsindustrin. Samtidigt, hade det inte smakat godare hade jag inte ätit det, säger han och fortsätter:

Annons

– Dessutom har jag en massa barnbarn, 13 för att vara exakt, och som alla ungar är de vansinnigt förtjusta i spaghetti bolognese. Men jag gör alltid min köttfärssås på vildsvin – och det tycker de är extra spännande.

Leif GW Persson om tillståndet på hälsan: ”Orörlig”

Tv-profilen får frågan om hur ofta han själv är ute i skogen.

– Jag är lite mer orörlig nu som äldre. Att smyga runt i skogen fixar jag helt enkelt inte längre. Idag kanske jag jagar 50 dagar per år, för mig är det lite, säger han och fortsätter:

– Samtidigt handlar inte jakt om att trycka av, utan om två saker: förväntan och närvaro. Så fort jag har satt mig på den där stubben sjunker blodtrycket med ungefär 50 procent. Det är en mäktig känsla, säger Leif

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Annons