Leif GW Perssons erkännande om sitt förflutna: ”Mycket lönsamt”

Leif gw persson och jenny strömstedt

Leif GW Persson får frågan när han senaste smugglade sprit.
Hans svar är något överraskande.
– Jag tjänade mer på den verksamheten än vad jag tjänade på själva jobbet, säger kriminologen.

Kriminologen Leif GW Persson, 74, är en folkkär TV4-profil. Han syns regelbundet i Nyhetsmorgon och är även med i Brottsjournalen tillsammans med programledaren Jenny Strömstedt, 47. I ett avsnitt av just det programmet frågade hon Leif GW när han senast smugglade sprit.

– Ja det var mycket längesedan vill jag påstå, svarar Leif GW.

Jenny Strömstedt undrar då om det är såpass längesedan att det kanske är preskriberat vid det här laget. 

– Ja det var någon gång i min ungdom när jag hade varit utomlands, men det var inte ekonomiska motiv utan det betingades av det faktum att man på den tiden var tvungen att vara 21 år för att köpa alkohol. Det hindret fanns ju inte om man var i Tyskland eller Danmark. Så det var väl skälet då, säger kriminologen.

Han berättar också om tiden han jobbade på hotell. Dit kom en hel del turistbussar och chaufförerna hade ofta med sig både cigaretter och alkohol

– De köpte jag av och sålde vidare, det var mycket lönsamt. Jag tjänade mer på den verksamheten än vad jag tjänade på själva jobbet, säger Leif GW.

Leif GW Persson om sin ekonomi

I en intervju med Svenska Dagbladet har han tidigare berättat att han numera tjänar ordentligt med pengar, framför allt på sina böcker och på sitt eget vin.

– Jag tjänar skitmycket pengar, ungefär hundra miljoner per år. Ett par miljoner i veckan ungefär. Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, berättade han.

Han har även planer på att utöka sitt bolag, där frun Kim Persson, 62, är vd.

– Jag hoppas kunna få igång försäljning av mitt eget snus om några år, jag har en projektgrupp som jobbar med det nu. Får jag det på fötter kan det bli kolossalt lönsamt. Sen får det räcka med projekt för mig, förklarar Leif GW Persson.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Olle Sporrong