LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif GW Persson lägger ned jobb – tappat förmågan: ”Betydande risk”

30 mar, 2024 
Maria Broberg
Krim-kungen Leif GW Persson fyllde nyligen 79 år.
Han jobbar inte alls lika mycket som förr, och har i princip helt tappat skrivandet, berättar han i podcasten TV-fabriken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

GW:s kärleksförklaring till Löfven ”Saknar honom”Brand logo
GW:s kärleksförklaring till Löfven ”Saknar honom”

Tisdagen den 12 mars 2024 fyllde kriminologen och författaren Leif G.W. Persson 79 år. När Hänt pratade med profilen på födelsedagen berättade han om sina storslagna planer:

Hur ska ni fira? Blir det stor fest?

– Ja, hustrun och jag ska äta lunch och sen har jag ju hela familjen runt omkring mig. Det blir väl en ganska späckad dag gissar jag.

Trots sin ålder har Leif G.W varken sagt eller visat att det är dags för honom att helt sluta jobba. Men när han gästar podden TV-fabriken berättar han att han i alla fall har trappat ner med jobben ganska mycket på senaste tiden.

Leif GW Persson har helt slutat skriva

TV-fabriken är poddprogrammet som görs av programledaren Fredrik Ralstrand, och går ut på att kända och okända personer som jobbat eller jobbar med tv blir intervjuade.

Annons

I avsnitt 144 är det ingen mindre än Leif GW Persson som är stjärngästen och i programmet öppnar han bland annat upp om hur mycket han arbetar i dagsläget. När det kommer till skrivandet har han i princip lagt ner helt.

Har du trappat ner någonting eller jobbar du bara på?

– Nej, nej jag har trappat ner ansenligt. I dagsläget så har jag i princip bara ett fast åtagande nämligen att jag är med i TV4:s Nyhetsmorgon två gånger i veckan och kommenterar aktuella brott, svarar Leif på Fredriks fråga och fortsätter:

– Jag har slutat skriva kolumner och sådana där saker. Jag har inte skrivit någon bok på fyra år, så jag har trappat ner ansenligt.

Leif GW Perssons önskan – skriva sitt livs mästerverk

Leif GW har tidigare skrivit ett tiotal romaner där ett par stycken senare blivit filmatiseringar eller tv-serier. Förutom romanerna har Leif också bland annat skrivit två självbiografier, ett gäng jakt- och kokböcker, samt serien om Anna Holt som Jan Guillou också var med och skrev några avsnitt till.

Annons

Även om de senaste åren har inneburit skrivkramp för kriminologen, så hoppas Leif att han inte ännu skrivit sin sista bok, även om han inte vågar lova något.

– Jag hoppas ju att jag fortfarande har den bästa kvar, så jag håller på att skissa lite nu. Men man ska aldrig prata om böcker förens de ligger på disken hos bokhandlaren, för att då finns en betydande risk att gå förlorad i det där allmänna önskemålet som man ger uttryck för.

FOTO: Robert Eklund/TT, Maja Suslin/TT

Annons